Office Management förvärvar Xite Consulting
Hem NyheterMolntjänster Office Management förvärvar Xite Consulting

Office Management förvärvar Xite Consulting

Publicerat av: Redaktionen

Office Management, helhetsleverantören inom IT och kontorslösningar ingår avtal om att förvärva Xite.

Office Management förvärvar Xite Consulting

Daniel Thunberg, VD Xite Consulting och Peter Uddfors, VD och koncernchef på Office Management undertecknade avtalet om förvärv i fredags.

Förvärvet kommer stärka erbjudandet inom IT- infrastruktur och ge kunderna tillgång till en automatiserad molnbaserad driftsplattform med funktioner för säkerhet och tillgänglighet.

Xite levererar IT-infrastruktur som ger kunderna tillgång till en molnbaserad plattform med hög säkerhet och tillgänglighet. Office Management ser förvärvet som ett sätt att fortsätta stärka sitt IT-erbjudande och det helhetserbjudande för arbetsplatsen som utvecklats sedan 1993. Förvärvet innebär att kunder av alla storlekar kan förvaltas och utvecklas digitalt med Office Management.

– Jag är glad att välkomna Xites kunniga medarbetare. Deras kompetens och erbjudande kommer stärka vår målsättning att ge våra kunder en flexibel och driftsäker arbetsmiljö som ständigt uppdateras när behoven förändras. Att lägga till Xites driftsplattform till vår tjänsteportfölj av lösningar för IT, telefoni, dokumenthantering, mötesteknik och kontor stärker vårt helhetserbjudande och är helt i linje med vår strategi inom IT området, kommenterar Peter Uddfors, VD och koncernchef på Office Management.

– För oss är Office Management ett logiskt nästa steg i Xites fortsatta utveckling. Där blir vår kompetens inom design och drift av IT infrastruktur ett viktigt tillskott och vi kan växa utifrån den framgång vi har skapat. Office Management blir en utmärkt plats för oss eftersom vi både får ett större sammanhang och en större kundbas att hantera, säger Daniel Thunberg, VD på Xite.

Office Managements IT-strategi fokuserar på den moderna digitala arbetsplatsen och samarbetet med Microsoft. Förvärvet stärker strategin eftersom Xite inte bara är certifierad Microsoft guldpartner utan även kvalificerats för Microsoft Cloud Solution Provider – Tier 1. Inom säkerhetsområdet är Xite dessutom Fortinet Expert Partner.

Avtalet tecknades den 14 maj och affären planeras att slutföras under juni månad. Då blir Xite en del av Office Management affärsområde för IT. Xite verksamheten kommer att hållas samman som en affärsenhet under fortsatt ledning av Daniel Thunberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>