Hem Nyheter Office management – Ny leverantör på arbetsplatsenifokus.se

Office management – Ny leverantör på arbetsplatsenifokus.se

Publicerat av: Redaktionen

”Vi har valt att vara en del av arbetsplatsenifokus.se för vi tror på att sprida kunskap om vad framtidens arbetsplats innebär för att göra det lättare för våra kunder och oss själva att förbereda sig. ”

Office management - Ny leverantör på arbetsplatsenifokus.se 2

Office Management – 4 trender Framtidens arbetsplats

”Vi vill gärna bidra till ett effektivare arbetsliv och mer stimulerande arbetsplatser tillsammans med forskare och andra leverantörer som brinner för ämnet. Därför är det självklart att vi är delaktiga att göra denna plattform till en kunskapsplattform som spelar roll”, säger Susanne Wahlström, CMO på Office Management.

Office Management är ett rådgivande tjänsteföretag inom IT, kommunikation och arbetsplatser. De berättar att de har spanat på trenderna som formar framtidens arbetsplats för att förstå marknaden och bli bättre rådgivare för sina kunder.

Susanne berättar att insikter om framtidens arbetsliv alltid varit relevant för Office Management, som har som mål att skapa de bästa förutsättningarna för effektivitet, samarbete och kommunikation för sina kunder.

Sedan 1993 har företaget levererat effektiva lösningar för IT, mötesteknik, dokumenthantering, telefoni och Facility Management. Hon menar kort sagt allt till arbetsplatsen.

Hon berättar att i takt med digitaliseringen i samhället har arbetslivets förutsättningar förändrats, vilket har gjort det viktigt att bevaka framtidens trender för att inte halka efter. För ungefär 1,5 år sedan gjorde Office Management därför en omfattande trendspaning kring framtidens arbetsplatser. Fyra tydliga trender utmärkte sig: flexibla samarbeten, stimulerande arbetsmiljö, säkra lösningar i molnet och artificiell intelligens.

”Trendspaningen visade sig vara helt korrekt, men närmare i tid än vi trott. Det blev som en snabbspolning in i framtiden på 4–5 år vad gäller digital mognad när distansarbetet blev ett krav”, säger Peter Uddfors, CEO på Office Management.

Han berättar att framtidens arbetsliv handlar både om den digitala och den fysiska arbetsplatsen, som båda är lika viktiga för trivsel och produktivitet. Office Management tror att den digifysiska arbetsplatsen är det nya normala.

Peter berättar att de tror på att framtidens arbetsplats handlar om livet.  Att få livspusslet att fungera i en ständigt uppkopplad värld. Det blir ännu viktigare för arbetsgivaren att skapa en stimulerande arbetsmiljö för sina medarbetare för att locka till sig rätt kompetens, menar Peter.

För att sprida kunskapen om framtidens trender anordnar Office Management regelbundna webbinarier på temat Framtidens arbetsplats. Nästa tillfälle kommer i oktober och då är det fokus på vad som händer med kontoret som arbetsplats post Covid-19.

Susanne berättar att Office Managements affärsidé bygger på att leverera framtidssäkra lösningar som effektiviserar arbetsprocesser, och då måste de ligga framkant för att kunna ge sina kunder konkurrensfördelar. Att dela vår kunskap tar oss närmare vårt mål att bli drivande i frågor om framtidens arbetsliv, avslutar Susanne Wahlström.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>