Office Management tar Nuance taligenkänning till Sverige

​Office Management kan nu, som första återförsäljare i Sverige, erbjuda Nuance marknadsledande teknik för taligenkänning.

Office Management tar Nuance taligenkänning till Sverige 1Programvaran omvandlar diktat till text i realtid – snabbt, enkelt och korrekt – och nu finns en version för svenska språket.

Den nya versionen av Dragon Professional Anywhere är särskilt framtagen för den svenska marknaden och därmed anpassad för svenska språket. Tekniken låter användaren diktera innehåll direkt in i datorn – där talet genast omvandlas till text.

Programmet är enkelt att komma igång med och otroligt lättanvänt.

Dragon Professional Anywhere lär sig snabbt att hantera komplexa ord som personnamn, produktnamn och andra uttryck som är specifika för branscher eller företag. Programmet kan också användas för att starta och styra Windows applikationer och förstår då kommandon som exempelvis ”starta Outlook”, ”Nytt mail” och ”Bifoga fil”.

-Taligenkänning är en naturlig fortsättning på vår dikteringstjänst, berättar Michael Ekelund Business Unit Director på Office Management.

-Tekniken har funnits ett tag, men nu bedömer vi att taligenkänningen har nått en kvalitetsnivå som gör användning enkel och intuitiv. Utmaningen tidigare har varit att igenkänningen aldrig varit bra nog, men den här lösningen fungerar verkligen riktigt bra även utan träning, fortsätter Michael.

Tjänsten ställer mycket låga krav på såväl hårdvara som mjukvara. Den fungerar även med äldre datorer, virtuella miljöer och tunna klienter. Överföringen från tal till text sker i realtid med stöd av de senaste ordlistorna, termerna och fraserna samt kliniska formateringsregler som ger en snabb och korrekt taligenkänning. All information överförs via kanaler med 256-bitars kryptering och TLS-protokoll för säkerhet i hela överföringskedjan.