Office IT-Partner satsar på molnlicenser med hjälp av Tech Data

Office IT-Partner har tillsammans med Tech Data sjösatt en aggressiv plan för att bli en av de största och mest kompetenta aktörerna inom molnbaserad licensförsörjning. Projektet, som innebär att Office IT-Partner lägger hela licensaffären hos Tech Data, innehåller allt från portal för licenshantering, presale-resurser och utbildningsinsatser till logistikflöde och elektronisk fakturahantering.

Stefan Olsson Techdata_Stefan Nilsson OITP

 

  • Detta är en milstolpe i kedjans utveckling, det är första gången som ägargruppen gått samman så tydligt kring en specifik satsning vilket gör den än mer spännande. Efter många och långa utvärderingar så föll valet till slut på Tech Data. De var helt enkelt den distributören som presenterade det absolut mest aggressiva och heltäckande erbjudandet säger Stefan Nilsson, marknadschef Office IT-Partner i Sverige.

Affären beräknas vara värd ca 500 miljoner SEK över de närmaste åren och innefattar initialt licenser från leverantörer som exempelvis Microsoft, VMware, Veeam, Adobe och Symantec.

  • Ett väldigt spännande och inspirerande projekt, vi har ju jobbat med Office IT-Partner i många år men detta är första gången som vi tillsammans gör en så pass stor satsning. Vi är ödmjuka inför uppgiften men är helt övertygade om att vi tillsammans kommer leverera en plattform som kommer göra kunderna väldigt nöjda säger Stefan Olsson, affärsutvecklare på Tech Data Sverige.

Förutom detta initiativ så stärker Office IT-Partner dessutom samarbetet med SoftwareOne runt avtalet man har med SKL Kommentus kring Programvaror och programvaror som molntjänster 2014 samt en rad tjänstepaketeringar.

Post Comment