Office raketflyttar till molnet
Hem DISTRIBUTÖRIngram Micro Office raketflyttar till molnet

Office raketflyttar till molnet

Publicerat av: Redaktionen

Tidsbesparingar och snabb molnflytt för partners. Och kostnadskontroll för slutkunder. Det är fördelarna med Skykick, ett specifikt program som migrerar lokal mail till Office 365.

Cloud Academy – Hundra procent i molnet. Där ska Microsofts Office enbart finnas tillgängligt på sikt. Många företag är redo flytta över sina installerade Officepaket till molnbaserade Office 365. Ingram Micros trampolinhopp för migreringen till 365 är samarbetet med Skykick, ett USA-företag som utvecklat migreringsverktyget med samma namn.
Office raketflyttar till molnet

– Tack vare Skykick blir det mycket enklare för våra återförsäljare att migrera sina slutkunders Office till 365. Både under förstudien och vid flytten. Officeanvändarna påverkas inte av flytten när den pågår, säger Ingram Micros molnansvariga Martin Svennberg.

Skykick, enbart utvecklat till partner, kan till exempel skapa användarkonton, kopiera e-post och göra DNS-förändringar.

Hos Ingram finns Skykick tillgängligt på webbportalen Cloud Marketplace.

Robin Kellet ansvarig för Skykick i Norra Europa lyfter fram flera fördelar med migreringsverktyget:

– På några minuter kan återförsäljarna få full koll på sina slutkunders mejlinfrastruktur. Man behöver inte ens vara på plats hos sina slutkunder för att migrera, säger han.

Den andra fördelen, menar Robin Kellet, är att Skykick i USA erbjuder dygnetruntsupport på vardagar, och ett svenskt supportnummer. Ytterligare en fördel är att mireringsprojekten går snabbare, oavsett om det är 15 eller 2000 Officelicenser som ska migreras.

Enligt Microsofts partner Skykick kan migreringen till Office 365 reduceras med upp till 90 procent. Migrationsprojekten blir därtill mer förutsägbara.

Microsofts kommunikationschef Johanna Snickars:

– Vi har sett att partner som använder Skykick migrerar och implementerar mer kostnadseffektivt än om de inte använt tjänsten, säger hon.

Migrering av användare och e-post erbjuds i regel till fast pris. Det innebär att slutkunder får en tydligare prisbilbild innan migreringen.

– Sedan partners börjat använda Skykick har volymer av användare och data som flyttats till Office 365 ökat dramatiskt, säger hon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>