Ökar fokus på innovation genom att anlita Basefarm för IT-driftrelaterade tjänster

Inera, som utvecklar e-hälsotjänster på uppdrag av samtliga landsting och kommuner i Sverige, har ingått ett avtal med IT-driftleverantören Basefarm.

Ökar fokus på innovation genom att anlita Basefarm för IT-driftrelaterade tjänster 1Via samarbetet ska Basefarm, genom att ta om hand och optimera IT-driften, ge Inera förbättrade förutsättningar att fokusera på innovation och utveckling av smarta digitala tjänster åt medborgarna.

– Digitaliseringen går extremt snabbt, och på Inera jobbar vi aktivt med att utveckla smarta tjänster inom eHälsa, säger Petter Könberg, IT-avdelningschef på Inera. Tack vare samarbetet med Basefarm skapar vi förutsättningar för att fortsätta ligga i framkant inom detta område, medan Basefarm hjälper oss med det de är bäst på – att vara en proaktiv driftleverantör som säkerställer en stabil och säker IT-miljö där vi kan se till att utnyttja tekniken på smartaste möjliga sätt både kort- och långsiktigt.

I Basefarm får Inera en leverantör med ett proaktivt och modernt arbetssätt, som förutom tillgänglig, stabil och säker drift, även ser till att Inera alltid får tillgång till de bästa och mest effektiva digitala lösningarna. För Inera blir samarbetet ett naturligt steg i arbetet framåt då de som tjänsteleverantör måste ta hänsyn till en mängd kriterier som annars kräver en hel del interna resurser, inte minst för att säkerställa att de uppfyller krav kring tillgänglighet och dataintegritet.

– I samband med upphandlingen genomförde vi en grundlig analys av nuvarande och framtida behov, och vi ser fram emot att jobba med Basefarm för att möta dessa, säger Petter Könberg.

De första två åren kommer Basefarm och Inera att jobba intensivt med att migrera befintliga tjänster till Basefarm. Parallellt ska många nya tjänster implementeras. För att lyckas krävs ett tätt samarbete Inera och Basefarm emellan.

-Vi ser mycket fram emot samarbetet med Inera, säger Sara Murby Forste, VD för Basefarm Sverige. Det handlar om ett omfattande projekt där våra specialister kommer att jobba tätt ihop med Ineras team. I slutändan handlar det om att se till att ge Inera möjlighet att jobba intensivt med sin kärnverksamhet genom att vi tar hand om det vi är allra bäst på, allt som rör de driftrelaterade frågorna.