Okta ingår avtal om förvärv av Auth0 med syfte att erbjuda hantering av internetbaserade kundidentiteter
Hem Säkerhet Okta ingår avtal om förvärv av Auth0 med syfte att erbjuda hantering av internetbaserade kundidentiteter

Okta ingår avtal om förvärv av Auth0 med syfte att erbjuda hantering av internetbaserade kundidentiteter

Publicerat av: Redaktionen

– Okta, den ledande oberoende leverantören av lösningar för säker hantering av identiteter, har ingått ett avtal om att förvärva Auth0, en ledande plattform för identitetshantering för applikationsteam.

Okta ingår avtal om förvärv av Auth0 med syfte att erbjuda hantering av internetbaserade kundidentiteter

Todd McKinnon, CEO och medgrundare på Okta

– Affären ska ske i form av en aktietransaktion värderad till cirka 6,5 miljarder USD. Okta och Auth0 möjliggör flera olika användningsområden och förvärvet påskyndar de båda företagens gemensamma vision om att erbjuda alla att använda den teknologi de vill med bibehållen säkerhet, genom att skapa framtidssäkra lösningar för identitetshantering över internet.

Transaktionen accelererar Oktas tillväxt på marknaden för identitetshantering, vilken har värderats till 55 miljarder USD. Auth0 kommer att fungera som ett eget affärsområde inom Okta, och båda plattformarna kommer att stödjas, investeras i och integreras över tid. Därigenom ska verksamheter erbjudas fler valmöjligheter när det gäller identitetshantering. Oktas och Auth0s omfattande och kompletterande plattformar är rustade för att stödja världens största verksamheter och är flexibla nog att möta alla möjliga identitetsrelaterade utmaningar.

”Genom att kombinera Auth0s utvecklarfokuserade identitetslösning med Okta Identity Cloud kan vi generera stort värde för både nuvarande och framtida kunder,” säger Todd McKinnon, CEO och medgrundare på Okta. ”I en värld som blir alltmer digital är identiteten det som knyter samman allt — både på arbetet och privat. Med så mycket på spel på företagen, är det avgörande att vi erbjuder identitetslösningar som kunderna litar på fullt ut. Oktas och Auth0s vision bygger på att göra kunden framgångsrik, att ständigt utvecklas och att hjälpa kunder att använda identiteter som ett verktyg för sina affärsutvecklingsbehov. Vi är glada över att arbeta ihop med teamet på Auth0 då de är perfekta partners när det gäller att bygga identiteter för internet och att etablera molnbaserade identiteter.”

I takt med att molnet, hybridmiljöer, digital transformation och zero-trust blir allt mer centrala begrepp, har identitetsplattformar blivit en av de viktigaste investeringarna som organisationer kan göra. Dessa trender har blivit ännu starkare under det senaste året då företag av alla storlekar har tvingats ställa om till att erbjuda kunderna högklassiga upplevelser över internet. Organisationer har snabbt insett vikten av att utnyttja identiteter på ett smart sätt för att samordna processer, minska kostnader och förbättra kundupplevelser – med bibehållen säkerhet. Både Okta och Auth0 fokuserar på att erbjuda värde och driva innovation för de företag som vill utveckla sin verksamhet i linje med detta.

”Okta och Auth0 har nu en fantastisk möjlighet att tillsammans bygga framtidens identitetsplattformar,” säger Eugenio Pace, CEO och medgrundare på Auth0. ”Vi grundade Auth0 för att hjälpa produktutvecklare att vara innovativa med hjälp av en säker identitetsplattform som är enkel att använda. Tillsammans kan vi erbjuda våra lösningar på ett snabbt, enkelt, säkert, robust och skalbart sätt. Genom att arbeta ihop kan vi snabba på våra kunders innovationsarbete så att de bättre kan möta de behov som deras kunder har.”

Detaljer kring det föreslagna förvärvet

Okta ska förvärva Auth0 för cirka 6,5 miljarder USD i Okta klass A stamaktier (detta är föremål för brukliga prisjusteringar och kontantbetalningar istället för aktier) baserat på ett fast antal Okta-aktier till ett pris av 276,21 USD. Oktas och Auth0s styrelser har godkänt transaktionen.

Den föreslagna transaktionen är föremål för godkännande enligt de regelverk som finns och är tillfredställande eller dispensrelaterade till andra brukliga betingelser och förväntas vara avklarad under Oktas andra finansiella kvartal 2022, vilket slutar 31 juli 2021.

Ytterligare information om villkor kring förvärvet kommer att finnas tillgänglig i form av en rapport på Form 8-K som Okta skickar till SEC (The Securities and Exchange Commission).

Rådgivare

Morgan Stanley & Co. LLC är finansiell rådgivare och Latham & Watkins LLP är juridisk partner till Okta. Qatalyst Partners är finansiell rådgivare och Perkins Coie LLP är juridisk partner till Auth0.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>