Omfattande frekvensförändringar för tv i Ulricehamn, Tranemo och del av Borås

Tisdagen den 7:e maj kommer Teracom att genomföra frekvensförändringar för tv.

Omfattande frekvensförändringar för tv i Ulricehamn, Tranemo och del av Borås 1Mellan klockan 10 och 18 kommer det att vara avbrott och störningar i tv-sändningarna. Kommuner och orter som påverkas är Ulricehamn, Tranemo och Sjöbo i Borås.

Berör hushåll med vanlig TV-antenn

Frekvensomläggningen berör alla hushåll som bor i det berörda området och tar emot tv via marknätet med en vanlig TV-antenn. Det gäller både de som enbart tittar på fri-tv-kanaler och de som har betal-tv-abonnemang via Boxer.

Fastighetsägare med centralantenn, eller den som ansvarar för tv-nät som nyttjar marknätets tv-signaler, behöver ändra i mottagningscentralen så att marknätets programutbud kan tas emot efter frekvensomläggningen.

– Det är många hushåll som tar emot tv via marknätet. De tittare som berörs behöver göra en kanalsökning eller ominstallation av sin TV-mottagare efter klockan 18 den 7:e maj. Vi har förberett frekvensomläggningen under lång tid och kommer göra allt vi kan för att det ska påverka tittarna i så liten utsträckning som möjligt, säger Mattias Öhman, COO på Teracom AB.

Boende i hushåll med kabel-tv, tittar via satellit eller iptv berörs inte av denna förändring.