Omfattande samhällsansvar och lokala CSR-aktiviteter inom Cisco
Hem Nyheter Omfattande samhällsansvar och lokala CSR-aktiviteter inom Cisco

Omfattande samhällsansvar och lokala CSR-aktiviteter inom Cisco

Publicerat av: Redaktionen

Som ledande IT-företag har Cisco stor del i samhällsutvecklingen och inte bara från ett teknologiskt perspektiv.

Omfattande samhällsansvar och lokala CSR-aktiviteter inom Cisco 2Cisco arbetar också aktivt inom flera områden för att inspirera och sammankoppla människor och bidra till en positiv samhällsutveckling. Bland annat inom Cisco Networking Academy och Stadsmissionen.

Cisco Corporate Social Responsibility Report är en översikt och sammanställning av de aktiviteter man globalt engagerar sig i för en positiv samhällsutveckling. Ett av de mer kända initiativen är Cisco Networking Academy, som också firar 20 års-jubileum, och som i Sverige är en viktig del i att utbilda unga till ett intressant yrke.

Fakta om Cisco Networking Academy i Sverige:

  • 55 lärosäten
  • 107 lärare
  • 3 850 studenter
  • 41 115 antal studenter totalt
  • 9 846 antal certifierade studenter

Men Ciscos samhällsansvar innefattar inte bara nätverksutbildning. Lokalt i Sverige har man sedan länge ett nära samarbete med Stockholms Stadsmission, både när det gäller stöd för deras infrastruktur såväl som en årlig ”Giving back” dag. Cisco valde att samarbeta med Stadsmissionen för att kunna vara med och påverka och stödja, inte bara med donationer utan också med kunskap inom digitalisering. På Cisco har alla anställda 5 dagar om året avsatta för CSR-arbete, vilket bland annat används för ”Giving back”-dagen, där hela Cisco Sverige är engagerade. Det antal timmar vi lägger ner på volontärarbete med Stockholms Stadsmission matchas med pengar via ett program som Cisco driver.

Vi är också stolta över att tidskriften Forbes nyligen placerat Cisco på plats sju över listan på America’s Best Corporate Citizens’.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>