OpusCapita förvärvar tyska jCatalog

OpusCapita Group Oy, en nordisk marknadsledare inom e-fakturering och finansiella processer, förvärvar det  tysk-baserade företaget jCatalog Software AG, för att stärka ekosystemet mellan köpare och leverantör och samtidigt utöka sin geografiska räckvidd.

Avtalet tecknades för två dagar sedan. Köpeskillingen har inte tillkännagivits.

JCatalog är en ledande leverantör av mjukvarulösningar för hantering och distribution av inköp och Patrik Sallner_CEO OpusCapita (2)produktinformation. Bolaget har sitt huvudkontor i Dortmund, Tyskland, med verksamhet i Europa och USA. Företaget består av runt 130 medarbetare och tjänar över 250 kunder, inklusive stora globala företag som Liebherr, Rossman, IBM, Audi, Schindler och Maersk. JCatalog hade under 2015 en omsättning på 10 miljoner euro.

Förvärvet stöder OpusCapitas strategi att bygga ett globalt erbjudande i ekosystemet mellan köpare och leverantör. JCatalogs lösningar inom eCommerce, kataloghantering, upphandling och leverantörshantering kommer att komplettera OpusCapitas utökade Purchase-to-Pay erbjudande, vilket inkluderar automatisering, kapitalhantering, finansiering och anslutning.

– Att addera jCatalogs lösningar och expertis med OpusCapitas erbjudande, är ett viktigt steg mot att uppfylla vår ambition om att bli ledande i det globala ekosystemet mellan köpare och leverantör. Vi är mycket glada över de avancerade funktioner som jCatalog kan erbjuda OpusCapitas kunder och ser fram emot att välkomna jCatalogs anställda till OpusCapita, säger Patrik Sallner, VD, OpusCapita.

– Med OpusCapita har vi verkligen hittat hem. Vi är övertygade om att vi genom våra förenade krafter kan erbjuda nya innovativa lösningar till våra kunder, samtidigt som vi ytterligare accelererar vår tillväxt, säger Stephan Albers, VD, jCatalog.

Integrationen av jCatalog med OpusCapita startar omedelbart. JCatalogs VD, Stephan Albers, kommer att leda OpusCapitas produktenhet Buyer-Supplier Ecosystem och samtidigt gå in som medlem i koncernens ledningsgrupp.

Post Comment