Videokonferens allt mer kanalvänligt
Hem Nyheter Oracle tar global kanalchef från HP

Oracle tar global kanalchef från HP

Publicerat av: Redaktionen

Oracle är väl knappast känt som de mest kanalvänliga företaget i världshistorien. Men nu hävdar de, som så många andra leverantörer, att kanalen är nödvändig för att de ska nå fram till det guld och de gröna skogar som de gissningsvis siktar mot. Oracles nordiska kanalansvarige, André Goos, kommenterade nyligen kanalfrågan så här:

– Våra partners är viktigare än någonsin för oss. Oracle har en egen säljkår och vi arbetar i stor utsträckning med direktförsäljning. Men den kanalstrategi vi infört nu innebär att vi kommer låta återförsäljarna ta hand om den största delen av marknaden, det vi kallar för broad market.Oracle tar global kanalchef från HP

– Oracles egna säljkår kommer framöver att inrikta sig på de allra största företagen. Därmed finns det mycket stora möjligheter för de partners som väljer att certifiera sig för Oracles produktstack.

Igår presenterade dessutom Oracle globalt en ny kanalchef. Tjänsten har varit ledig sedan i våras då Judson Althoff lämnade den för ett jobb på Microsoft. Oracle nye kanalboss heter Rich Geraffo och kommer närmast från HP där han var chef över HP Enterprise Americas (USA, Canada, Latinamerika och Karibien).

Mark Hurd, som ju lämnade rollen som CEO för HP 2010, kommenterar rekryteringen:
– Rich Geraffos branschkunskap och erfarenheter av ledarskap kommer att vara nyckelfaktorer i arbetet med att driva Oracles och våra partners tillväxt. Partnernätverket är en oerhört värdefull del av vår affär och jag är övertygad om att Rich kommer kunna utveckla och kultivera våra partner, och hjälpa dem att kapitalisera på nya möjligheter med Oracle.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>