Orange Business Services lanserar ny “Network as a Service”-tjänst

Easy Go Network är en 100 % digital och mjukvarudefinierad nätverkstjänst (SDN) som erbjuds i 75 länder.

Företag efterfrågar i allt större utsträckning smarta och flexibla nätverk som stöttar deras digitala transformation. Mjukvarudefinierade nätverk (SDN) och virtualiserade nätverksfunktioner (NFV) gör det möjligt att skapa intelligenta nät som anpassar sig efter verksamhetens och de anställdas behov i realtid. För att kunna möta behoven av effektivitet, flexibilitet och säkerhet går IT-Kanalen.seutvecklingen därför allt mer mot NaaS-lösningar (Network as a Service). En NaaS-lösning innebär att kunder snabbt och mer automatiserat kan införa nya nätverksfunktioner och anslutningar. Dessutom kan lösningen ge en enhetlig och hög kvalitet för slutanvändare vid varje punkt i nätet och på global basis.

Orange Business Services lanserar nu Easy Go Network, som har helt virtualiserade nätverksfunktioner (VNF) med hjälp av SDN-teknik. Tekniken har testats under ett års tid av kunder och tjänsten kommer att finnas tillgänglig i 75 länder i slutet av 2016. Lanseringen är ett första viktigt steg i Orange Business Services NaaS-strategi.

Network as a Service utformad för kunder med många kontor i världen

Easy Go Network gör det möjligt för företag att installera VNF i princip omedelbart. Tjänsten har en användarvänlig portal, där kunden enkelt själv gör sina beställningar, kontaktar kundtjänst eller hanterar rapportfunktioner. I tjänsten ingår en plug-and-play-router som installeras på plats. Nätverksfunktionerna kommer att finnas tillgängliga inom några minuter oavsett var användaren befinner sig.

Detta virtuella förhållningssätt gör att IT-chefer kan oroa sig mindre för nätverket och fokusera mer på slutanvändarens upplevelser. Med Easy Go Network får kunder möjlighet att introducera nya digitala tjänster snabbare på ett mer automatiserat sätt, samt leverera en enhetlig upplevelse för slutanvändarna, var de än befinner sig. Tjänsten kan tecknas på månadsbasis med full flexibilitet och utan installationsavgift eller krav på minimifakturering.

En typisk Easy Go Network-kund kan vara en internationell butikskedja, som snabbt vill kunna öppna nya butiker eller tillfälligt behöver nätverkstjänster för en pop-up-butik. Easy Go Network gör det möjligt att lägga till nya nätverksplatser eller nya virtualiserade tjänster på mindre än fem minuter. Företag får full överblick över utnyttjandet och får en enhetlig säkerhetspolicy för samtliga installationer. De anställda får också tillgång till nödvändiga företagsapplikationer direkt, så de kan fokusera på att betjäna sina slutkunder.

Vid lanseringen erbjuder Orange ett program som är virtuellt och anpassat till företagets brandvägg med hjälp av Fortinet Security Fabric Technology. Samarbetet med Fortinet gör att Easy Go Network kan erbjuda omfattande virtualiserade säkerhetsfunktioner, såsom enhetlig programkontroll, intrångsskydd, webbinnehållsfiltrering, förebyggande skydd mot spionprogram samt skydd mot skadlig kod.

Ytterligare virtualiserade funktioner från utvalda leverantörer, exempelvis optimering för program och WiFi-hantering, är tänkt att lanseras under 2017.

–        Easy Go Network är en vidareutveckling av vår förbättrade, hybridnätverksstrategi. Tjänsten är utformad för att hjälpa företag att förutse och hantera sina digitala behov snabbt och inom budget. Vi använder öppna standarder när vi har utvecklat vår SDN- och NFV-strategi, och vi planerar att lansera en universell CPE för större installationer nästa år. Vårt främsta mål är ett anpassningsbart nät, vilket vi kommer att ge våra kunder inom de närmsta tre år, säger Roger Söderberg, VD Orange Business Services Norden och Baltikum.

Post Comment