Orange bygger ut sin molnplattform med Equinix
Hem NyheterMolntjänster Orange bygger ut sin molnplattform med Equinix

Orange bygger ut sin molnplattform med Equinix

Publicerat av: Redaktionen

Equinix presenterar i slutet av augusti ett nytt samarbete med telekomföretaget Orange.

Med hjälp av Equinix Metal, företagets tjänst för ren serverkapacitet, utökar Orange kapaciteten för molnplattformen Telco Cloud i Amsterdam, Madrid och Seattle.

Det innebär snabbare implementation av avancerad funktionalitet för Oranges kunder, vilken erbjuds vid behov.

Den här typen av affärer ligger i linje med rönen i undersökningen Equinix 2022 Global Tech Trends Survey. Den visar att 72 procent av företagen i världen planerar att expandera sina verksamheter under de kommande tolv månaderna, vilket görs med digitala lösningar. För Oranges del innebär användning av Equinix Metal att kapacitet kan fås automatiskt, i geografisk närhet av var den behövs.

I praktiken innebär det att Oranges kunder kan komma i gång med avancerad funktionalitet på några veckor, i stället för månader. Och det görs utan stora initiala investeringar (CAPEX) och utan att hänsyn behöver tas till globala försörjningskedjor, och med full kontroll över IT-infrastruktur och digitaliseringsprojekt.

Orange bygger ut sin molnplattform med Equinix”Med tjänstebaserad infrastruktur från Equinix kan vi erbjuda helt flexibla och skalbara lösningar till våra kunder. Det stärker Oranges ställning som en pålitlig partner för infrastruktur, oberoende av var kunderna finns”, säger Jean-Luc Vuillemin, chef för International Networks på Orange.

Med Telco Cloud Platform kan Orange erbjuda kompletta lösningar med olika nivåer av prestanda, säkerhet och flexibilitet. Företaget har redan 40 åtkomstpunkter (PoPs, Points of Presence) och planerar att ha fler än 100 under 2024.

Varje åtkomstpunkt kan erbjuda virtualiserade lösningar för SD-WAN, innehållsnätverk (CDN), 5G, samt säkerhets- och rösttjänster, med fördröjningar på under 10 millisekunder. Oranges kunder kan via snabba och tillförlitliga förbindelser administrera anpassningsbara tjänster i molnet.

”Vi har samarbetat med Orange under 20 år och gläds åt att företaget accelererar sitt innovationsarbete. Orange blir den första operatören som kombinerar sitt omfattande globala nätverk hos Equinix med våra nya lösningar för automatiserad digital infrastruktur”, säger Zachary Smith, global chef för edgeinfrastruktur på Equinix.

Sedan starten 1998 har Equinix hjälpt sina kunder att erbjuda anslutningar och tjänster till slutkunder. Idag ökar ledande aktörer som Orange takten, vilket gör att Equinix anstränger sig att erbjuda mer värde med tjänster för infrastruktur som ger valfrihet och kontroll. Det görs med ren och förnyelsebar energi, vilket är en del av Equinix arbete med att bli koldioxidneutralt till 2040.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>