Hem Nyheter Orange Cyberdefense är för tredje året i rad utvald som ett Karriärföretag

Orange Cyberdefense är för tredje året i rad utvald som ett Karriärföretag

Publicerat av: Redaktionen

Juryns motivering till utmärkelsen Karriärföretag 2021 är följande:

Orange Cyberdefense är för tredje året i rad utvald som ett Karriärföretag 3

Orange Cyberdefense är för tredje året i rad utvald som ett Karriärföretag

”Orange Cyberdefense har mycket att vara stolta över i sitt employer branding-arbete. På senaste tid har de uppnått stora framgångar i deras digitala kanaler. Med sin attraktiva grafiska profil kombinerat med personliga medarbetarberättelser blir man lätt intresserad av Orange Cyberdefense. De lyckas knyta ann sociala medier med deras hemsida med en tydlig röd tråd. Bravo!

Utvecklingsmöjligheterna är många och som anställd för man gott stöd från ledningen att växa inom organisationen. De erbjuder även sina medarbetare goda möjligheter att jobba utomlands vilket särskiljer Orange Cyberdefense från andra arbetsgivare.

Karriärföretagen utser härmed Orange Cyberdefense till ett av Sveriges Karriärföretag 2021.”

—-

Karriärföretagen är en utmärkelse för arbetsgivare som erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter både för nyexaminerade studenter och för unga arbetstagare som redan har jobbat i några år. Syftet med att Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och young professionals att hitta sin nästa arbetsgivare och belöna ett framgångsrikt employer branding-arbete. Idag offentliggörs, för tionde året i rad, 2021 års Karriärföretag.

Årets lista består av både välbekanta namn och varumärken som byggt upp ett starkt arbetsgivarvarumärke under lång tid, och några nykomlingar som utökat sitt strategiska arbete under 2020.

Coronasituationen har inte inneburit att employer branding blivit mindre viktigt, enligt Karriärföretagens analys:

– Kvaliteten på arbetsgivarnas employer branding-arbete har snarare ökat markant under det senaste året då många har kopplat ihop verksamheten med arbetsgivarevarumärket på ett tydligare och mer distinkt sätt. Vi ser även nya och innovativa sätt för hur man illustrerar och beskriver sin verksamhet hos arbetsgivare genom olika kombinationer. Att lyfta fram och berätta om sin attraktivitet som arbetsgivare på innovativa, relevanta och intressanta sätt är idag ofta avgörande för att lyckas med sin kompetensförsörjning, säger Patrik Wigton, styrelseordförande på Karriärföretagen.

Här finns hela listan:

För att ta del av listan och se alla Karriärföretag 2021 hänvisar vi er vidare till vår hemsida https://karriarforetagen.se/

Vägen till att bli ett Karriärföretag

Samtliga organisationer och företag i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Initialt behöver kandidaten nå upp till ett antal grundkriterier. För att slutligen få Karriärföretag-emblemet måste de som kvalificerar sig även genomgå samtliga steg i Karriärföretagens urvalsprocess. Urvalsprocessen syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt employer branding-arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Urvalsprocessen 2021

1. Grundkriterierna

Samtliga företag och organisationer i Sverige är med i urvalet för Karriärföretagen 2021. Cirka 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner har valts ut baserat på grundkriterierna och dessa har möjlighet att utses till Karriärföretag 2020. Grundkriterierna för att kunna bli ett Karriärföretag är följande:

  • Minst 250 anställda och/eller 250 miljoner i omsättning
  • Personalchef finns i organisationen
  • Rekryterande organisationer

”Up & coming”: En arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men på annat sätt har utmärkt sig med sitt employer branding-arbete under det senaste året, har möjlighet att gå vidare i processen.

2. Expertpanelen granskar

Samtliga organisationer granskas av Karriärföretagens expertpanel som består av specialister inom HR, webb, karriärrådgivning, sociala medier & marknadsföring. Expertpanelen betygsätter:

  • Organisationens karriärsidor: information, kvalitet och dynamik
  • Närvaron och kvaliteten i sociala och andra digitala medier• Aktiviteterna gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
  • Attraktiviteten som arbetsgivare i externa mätningar

Expertpanelen tilldelar varje arbetsgivare ett betyg på en skala från 1–10 för respektive kriterium. De 200 arbetsgivare som erhåller högst poäng går vidare till nästa steg.

3. Juryn väljer ca 100 Karriärföretag

Karriärföretagens jury väljer ca 100 företag som blir årets Karriärföretag.

Jury består av:

Charlotte Hågård, en av Sveriges mest ansedda talang- & karriärexperter
Anna Dyhre
, Sveriges mest anlitade employer branding-föreläsare
Torgny Johnsson, rådgivare och konsult inom HR, tidigare personaldirektör på SAS och Infranord
Boris Nordenström, serieentreprenör och grundare av till exempel Jobline

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>