Orango förvärvar Pdb och breddar sitt Microsoft Dynamics 365-erbjudande
Hem Nyheter Orango förvärvar Pdb och breddar sitt Microsoft Dynamics 365-erbjudande

Orango förvärvar Pdb och breddar sitt Microsoft Dynamics 365-erbjudande

Publicerat av: Redaktionen

Orango, en av Sveriges främsta specialister på affärssystem, förvärvar Pdb Datasystem AB med 76 medarbetare och breddar sitt erbjudande genom att addera kompetens inom bland annat Business Intelligence, integration, webb- och custom solutions.

Orango förvärvar Pdb och breddar sitt Microsoft Dynamics 365-erbjudande 1

Stefan Selvander VD Pdb och Ronny Roos VD Orango

Med förvärvet tar Orango ytterligare ett steg mot deras långsiktiga mål, att tredubbla sin omsättning de närmsta fyra åren, där ett komplett Microsoft Dynamics 365-erbjudande är en viktig del av tillväxtstrategin. Orango kommer efter förvärvet att omsätta strax över 300 mnkr under 2018 och ha 230 medarbetare på sju orter i Sverige.

Dynamics 365 är Microsofts nya molnbaserade affärsplattform mot företag med applikationer för ekonomistyrning, försäljning, projektstyrning, HR, kundtjänst, service, drift och marknadsföring.

– Tidigare har vi i Orango haft fokus på affärssystemsdelen i D365-plattformen och tagit hjälp av samarbetspartners för att leverera övriga delar. I och med samgåendet med Pdb har vi nu kompetens som täcker upp större delen av Dynamics 365-plattformen, vilket kommer att göra våra branschlösningar än starkare. Tillsammans kommer vi ha möjlighet att kunna leverera bredare lösningar och skapa större affärsnytta för våra kunder och en dynamisk och utvecklande arbetsplats för våra 230 medarbetare, säger Ronny Roos VD på Orango.

Pdb är ett IT-konsultföretag som är experter inom Business Intelligence, integration, e-handel, system-, applikation- och webbutveckling. Pdb grundades på 80-talet och har idag 76 medarbetare fördelade på kontor i Jönköping, Stockholm och Växjö.

– Orango och Pdb kompletterar varandra mycket väl både kompetensmässigt som geografiskt med en bra spridning i framförallt södra Sverige. Med samgåendet blir vi en mer komplett leverantör med ett helhetserbjudande som blir oerhört starkt och som många av våra kunder efterfrågar, säger Stefan Selvander VD på Pdb.

– Vi är väldigt glada att vi nått denna överenskommelse eftersom Pdb och Orango passar väldigt bra samman såväl kulturellt, som kompetensmässigt, säger Ronny.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>