Hem Nyheter Øresundsbrons nyårsljus visas digitalt

Øresundsbrons nyårsljus visas digitalt

Publicerat av: Redaktionen

Med en festlig nyårsbelysning ska Øresundsbron lysa upp för nyåret.

Øresundsbrons nyårsljus visas digitalt 2

Fotograf: Allan Toft/Øresundsbron

Men i år blir det bara digitalt.

Tanken var att premiärtända belysningen på årets nyårsafton, men ljusinstallationerna visas i stället i ett filmklipp.

– Vi hoppas på ett ljusare år och hade tänkt inleda det med häftiga ljusinstallationer på bron, men vi vill inte riskera att det på vissa platser skulle kunna bli svårt att hålla avstånd vid tolvslaget, säger John Alexander Sahlin, kommunikationsansvarig på Øresundsbron.

Flera kommuners fyrverkerier har ställts in den senaste tiden och Köpenhamnspolisen har i veckan meddelat att delar av Rådhuspladsen, som brukar samla många nyårsfirande människor, spärras av för att begränsa smittspridningen av coronaviruset.

– Brobelysningen kan upplevas från många olika platser vid sundet när vädret tillåter, framförallt på den svenska sidan som ligger närmare pylonerna. Men vissa platser är mer välbesökta än andra, och det gäller inte minst vid tolvslaget en nyårsafton, säger John Alexander Sahlin.

Men lite nyårskänsla blir det ändå på bron. Klockan 18 på bron släcks den röda julbelysningen och ersätts av en guldig nyårsbelysning, som lyser likadant – alltså utan fler ljusscenarier vid tolvslaget – ända fram till klockan 6 på nyårsdagen.

– Klockan 18 läggs det ut en film på Øresundsbrons hemsida och Facebooksida, som visar hur nyårsljuset skulle ha sett ut vid tolvslaget med sprakande ljus i flera färger. Nästa år hoppas vi kunna lysa upp bron med det.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>