Orwellskt kit från D-link rider på växande våg

Fyra nya manicker från D-Link gör kundens hem lite smartare. Intresset för den här typen av produkter är enligt analysföretag högt – och växande – hos slutkunder.

Marknaden för smarta hem växer med 56 procent årligen, enligt analysföretaget Bergh Insight. Detta är något som inte minst D-Link tar fasta på när de lanserar fyra nya produkter i kategorin ”Home”. Det rör sig om en rörelsedetektor, ett fjärrstyrt eluttag och två övervakningskameror.

Nyckelfunktionerna, som de beskrivs i ett pressmeddelande, är övervakning, automatisering och kontroll. Produkterna är i grunden automatiserade, men kan styras och schemaläggas med D-Links app Mydlink Home.

17 miljoner smarta hem

Enligt Bergh Insight finns det redan närmare 1,5 miljoner hem med utrustning som placerar dem i kategorin ”Smart hem” i Europa och 2017 tror man att siffran ska ha landat på 17 miljoner.

Marco Stenvall, D-lin
Marco Stenvall, D-link.

– Vårt kompletta ekosystem för smarta hem förenklar automatisering, kontroll och säkerhet i både hus och lägenhet. De flesta av dagens system för smarta hem är både dyra att köpa och komplicerade att installera.

– Vi har utvecklat en prisvärd, enkel gör-det-själv lösning för att automatisera hemmet. Enheterna kan användas separat eller tillsammans, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link i ett pressmeddelande.

Så vad kan konsumenten använda prylarna till? D-Link serverar några förslag:

Upptäcka en rörelse

  • slå på en lampa med hjälp av nya smartplug (DSP-W215) som enkelt kopplas samman med rörelsedetektorn (DCH-S150).
  • slå av ett strykjärn som glömts bort påslaget. Smartplug (DSP-W215) gör detta möjligt på distans via smartphone eller surfplatta.
  • skapa scheman för automatisering av tända och släcka exempelvis lampor
  • aktivera/avaktivera rörelsedetektorer på distans.

Öka säkerheten hemma

  • koppla ihop nya mydlink™ Home Monitor-kamerorna med en rörelsedetektor. Användaren får notifering då något ”är på gång” i hemmet.
  • se ditt garage eller entré via mydlink Home Monitor HD (DCS-935L). Kameran har även stöd för trådlös 11ac-anslutning. Utrustningen har mikrofon och ”mörkerseende” och fungerar således även på natten.
  • mydlink Home Monitor 360 (DCS-5010L) är en pan/tilt-kamera som möjliggör och övervakning av stora rum och öppna planlösningar.

På D-Linkskt vis är priserna mot konsument hyggliga. Rörelsesensorn hamnar på knappt 400 kronor, eluttaget på strax under 450 och kamerorna på nära 1000 kronor.

[slideshow_deploy id=’4021′]

 

Post Comment