Otivr löser svensk brist på IT-utvecklare

Svenska Otivr lanserar en unik marknadsplats med hundratals högkvalitativa IT-bolag från Indien för att lösa svenska bristen på IT-utvecklare. ”Vi är mycket konkurrenskraftiga” säger vd:n Ricky Dhillon.

Otivr löser svensk brist på IT-utvecklare 1I en nyligen framtagen rapport från Business Sweden lyfts Sverige fram som ett av världens mest innovativa länder. Samtidigt råder det stor resursbrist inom IT.

Gapet mellan köparna i Sverige och leverantörerna i Indien vill man brygga med en digital och transparent marknadsplats som är kurerad och utan mellanhänder.

– Vi har sett att svenska köpare blivit besvikna av den varierande kvalitén efter att ha köpt frilanstjänster. Otivr arbetar endast med professionella företag. Vi erbjuder hög kvalitet till oslagbart pris, säger Ricky Dhillon, VD på Otivr.

Bolaget har genom en noggrann kvalificeringsprocess säkrat och anslutit hundratalet välmeriterade IT-bolag från Indien. Dessa levererar tjänster och resurser inom områden med stor efterfrågan. T.ex. webbutveckling, apputveckling, molntjänster, e-handel och digital marknadsföring.

– Vi har i dagsläget en kapacitet på över 10 000 IT-utvecklare genom vår plattform, förklarar Ricky Dhillon.
I länder som USA och Storbritannien är outsourcing av mjukvaruutveckling mer utbrett än i Sverige. Särskilt den stora svenska sektorn för små och medelstora företag ligger steget efter i användningen av outsourcingmöjligheterna. Orsaken ligger i att köparna möter utmaningar som geografiskt avstånd, kulturella barriärer och behov av säker infrastruktur för transaktionerna. Samtidigt har de har brist på tid och ibland även begränsad erfarenhet av att beställa IT-tjänster.

– Vår målsättning är att hjälpa svenska företag att bli bättre på att tillgodogöra sig den billiga och högkvalitativa utländska IT-kompetensen genom ett digitalt och säkert förfarande. Otivr finns som ett stöd genom hela upphandlingen och leveransen, avslutar Ricky Dhillon.