Ouppdaterade program – en säkerhetsrisk på 7 av 10 företag
Hem Nyheter Ouppdaterade program – en säkerhetsrisk på 7 av 10 företag

Ouppdaterade program – en säkerhetsrisk på 7 av 10 företag

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget F-Secure beräknar att mer än 70 procent av alla företag riskerar intrång på grund av att de inte uppdaterar programvara. Detta trots att det idag finns många lösningar för att enkelt hålla alla enheter – datorer och telefoner uppdaterade.

bild 3De allra flesta it-attackerna går att undvika enkelt. En ny studie* visar att upp emot 85 procent av alla riktade attacker går att stoppa med enkla medel, som att se till att alla program är uppdaterade.

Men samtidigt är det många företag som lämnar ansvaret att uppdatera program till sina anställda, vilket innebär en säkerhetsrisk. För handen på hjärtat, vem har inte klickat bort en uppmaning att uppdatera, för att inte distraheras från en arbetsuppgift. En internationell studie som F-Secure genomförde nyligen visade att bara 27 procent av företagen använder en it-lösning för att administrera uppdateringar, så kallad patch management.

– Kriminella vet att företag är dåliga på att uppdatera och därför jobbar de hårt på att utveckla program som utnyttjar de säkerhetsluckor som en uppdatering täpper till. Samtidigt blir det allt mer komplicerat att hålla koll på alla medarbetares enheter och då är patch managementlösning, en bra och kostnadseffektiv försäkring mot intrång, säger Xerxes Malekani,

Skandinavienchef på F-Secure. Hur en säkerhetsuppdatering utnyttjas av kriminella blir tydligt när en säkerhetsbrist får uppmärksamhet. I juli ökade antalet attacker riktade mot webbläsaren Flash-plugin med 82 procent på bara några dagar, efter att ett säkerhetshål uppdagats i samband med en datastöld utförd av grupperingen ”the Hacking Team”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>