OutSystems 11 löser problemen med förlegade system

Den nya plattformsreleasen är ett stort genombrott för att modernisera föråldrade system och ersätta stora applikationsportföljer.

OutSystems 11 löser problemen med förlegade system 1Att en low code-plattform kan snabba upp applikationsutvecklingen hos företag har varit känt sedan länge. Men hittills har det handlat om nyutvecklade applikationer, medan företagens åldrande applikationsportfölj inte riktigt fått samma behandling. Det tänker en av branschens storspelare, OutSystems, råda bot på med sin senaste plattformsrelease OutSystems 11.

Hittills har lösningen för att hantera den låsning som uppstår när föråldrade system och applikationer ska uppdateras närmast kunnat liknas vid avancerad kirurgi för att kunna uppdatera gamla system. Alternativt får hela bygget ersättas, vilket i många fall kan vara ett kostsamt flerårsprojekt. Just de problemen tänker OutSystems åtgärda med OutSystems 11.

Problemen med äldra mjukvaror är enormt, säger Paulo Rosado, vd och grundare av OutSystems. 70 procent av företagens IT-budget går till att underhålla gammalprogramvara och det är ett enormt hinder för innovation, samtidigt som yngre och snabbare spelare snabbt kan springa om.

OutSystems 11 har sex nya funktioner för att tackla problemet och som aldrig tidigare funnits på en low code-plattform tidigare.

·       Modern arkitektur för mikrotjänster och analys skapar stabila releaser som snabbt kan uppdateras och skalas upp.

·       Inbyggd övervakning ger en realtidsvy över applikationsportföljen och alla sammanlänkade appar.

·       Modernt hanteringssystem med funktioner för att hantera hundratals utvecklare på samma plattform.

·       Stöd för containers med stöd för standardiseringar och portabilitet.

·       Nytt gränssnittsramverk gör det enkelt att snabbt bygga gränssnitt utan en dedikerad designavdelning.

·       Avancerade säkerhetsfunktioner skyddar hela applikationsportföljen hela vägen från utveckling till implementering.

Nyheterna, tillsammans med den redan gedigna grunden i plattformen, ska kunna hjälpa företag av alla storlekar och arbetsområden att förenkla och snabba upp sin applikationsutveckling.