OutSystems möjliggör snabb apputveckling hos Kantar Sifo
Hem Nyheter OutSystems möjliggör snabb apputveckling hos Kantar Sifo

OutSystems möjliggör snabb apputveckling hos Kantar Sifo

Publicerat av: Redaktionen

Den marknadsledande low-code leverantören OutSystems har landat Kantar Sifo som kund och de inleder sitt nya samarbete under årets första kvartal.

OutSystems möjliggör snabb apputveckling hos Kantar Sifo

Per-Johan Wiklund, Account Director för OutSystems i Sverige & Norden

En betydande aktör i det 2-åriga samarbetsavtalet är affärspartnern Bright Skills med Michal Stjernström i spetsen som kommer att stötta Kantar Sifo vid implementeringen av OutSystems Low-code plattform.

–  Vi ser en tydlig trend där företagen går från produktcentrerade och siloorienterade IT-organisationer till moderna kundcentrerade leveransorganisationer med hjälp av agila ramverk. Syftet är att driva kundtillfredsställelse och kundlojalitet genom att snabbt agera på kundernas behov och förväntningar. Programmeringen är emellertid fortfarande en komplex och manuell process och är nu den primära flaskhalsen för företagens digitala transformation. Low-code syftar till att automatisera hela utvecklingsprocessen vilket möjliggör betydligt kortare leveranscykler. Vi hjälper företag att skapa högpresterande agila utvecklingsteam med hjälp av low-code. OutSystems och motsvarande low-code plattformar är anpassade för stora och medelstora organisationer med höga krav på prestanda och säkerhet. Det säger Michael Stjernström, VD för Bright Skills.

– Kantar Sifo ser potentialen att använda OutSystems utvecklingsplattform för att konsolidera och integrera interna system i snabbare takt. Low-code är en effektiv lösning som innebär att vi kan multiplicera vår interna utvecklingskapacitet för att bygga våra appar. Bright Skills och OutSystems hjälper oss att möjliggöra vår digitala utveckling i ett högre tempo och på ett smartare sätt. Det säger Martin Axelsson, Head Of Operations på Kantar Sifo.

–   Produktivitetsökning av applikationsutveckling är nyckeln. Lösningar för att övervinna bristen på utvecklingskapacitet nu och i framtiden borde ligga överst på listan hos alla CIO-nivåansvariga. Hays Skill-index visar att Sverige redan idag har störst brist i världen på relevant kompetens och man kan därtill lägga att 25% av de som jobbar med IT-utveckling i Norden idag är över 50 år. Om företag och organisationer på riktigt vill undvika, eller åtgärda dessa problem är det dags att ansvariga chefer tar en titt på low-code teknik för att adressera dessa kritiska utmaningar, om man inte redan gör det. Det säger Per-Johan Wiklund, Account Director för OutSystems i Sverige & Norden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>