Hem Nyheter OutSystems och AWS i strategiskt samarbete

OutSystems och AWS i strategiskt samarbete

Publicerat av: Redaktionen

OutSystems, ett ledande företag inom moderna plattformar för applikationsutveckling, har ingått ett flerårigt strategiskt samarbetsavtal med Amazon Web Services.

OutSystems och AWS i strategiskt samarbete 2

Paulo Rosado, OutSystems CEO

Partnerskapet ska möjliggöra djupare integration med AWS-tjänster inom spetsteknologier som AI och maskininlärning i OutSystems-molnet.

Enligt en ny undersökning från Konsultkompaniet bland svenska IT-konsultbolag förväntas AI, maskininlärning och molnet bli de överlägset viktigaste områdena för nyinvesteringar och satsningar inom IT under 2021. Fler än 80 procent av de tillfrågade konsulterna uppger något av de tre områdena som hetast. Under året har också mycket hänt kring applikationsutveckling, där olika plattformar för assisterad utveckling växer snabbt – enligt analysfirman Gartner förväntas nästan två tredjedelar av all applikationsutveckling ske på sådana plattformar år 2025. Men kraven på vad en sådan utvecklingsplattform ska kunna möjliggöra i form av avancerad utveckling växer också, och det är i det ljuset avtalet mellan OutSystems och AWS ska ses.

Målet med samarbetsavtalet är att man inte bara ska kunna bygga applikationer snabbt och enkelt, utan också att de ska svara upp mot dagens och morgondagens krav på skalbarhet, tillgänglighet och säkerhet, och kunna dra maximal nytta av spetsteknologi i form av avancerade molntjänster.  Utöver sömlös molnintegration fördjupas samarbetet även på andra plan – exempelvis innebär avtalet också att OutSystems Cloud blir tillgängligt på AWS Marketplace, och företagen investerar gemensamt i nya lösningar i OutSystems applikationsbibliotek Forge.

”Vår relation till AWS är en grundläggande komponent för att utföra vårt uppdrag att ge varje verksamhet innovationskraft genom mjukvara. OutSystems Cloud gör det möjligt för våra kunder att utveckla applikationer snabbare och enklare, och dra nytta av fördelarna med AWS. Vi kommer att fortsätta stödja våra kunder och utvecklarcommunities med fortsatta investeringar i och optimeringar av plattformen. Det strategiska samarbetsavtalet ger resurser och engagemang från båda företagen att fortsätta fokusera på att erbjuda dramatiskt högre värde”, säger Paulo Rosado, OutSystems CEO.

”OutSystems delar AWS hängivenhet till innovation å våra gemensamma kunders vägnar, och till att skapa de tjänster och produkter kunderna behöver. Vi är mycket glada att fortsätta vårt samarbete med OutSystems med att förstärka deras molnerbjudande med bredden och djupet av AWS tjänster inom områden som utvecklarverktyg, data och analys, och maskininlärning”, säger Doug Yeum, Head of Global Partner Organization, AWS.

En av de gemensamma kunderna är det amerikanska sjukförsäkringsbolaget Humana, med fler än 46 000 anställda och 20 miljoner försäkringstagare.

”Att erbjuda moderna digitala upplevelser för våra medarbetare och kunder är en kritisk framgångsfaktor för Humana. OutSystems ger oss fördelar inom produktivitet, och ett sammanhållet tillvägagångssätt för applikationsutveckling som hjälper oss snabbt möta våra verksamhetsbehov. Kombinationen av OutSystems och AWS ger oss den flexibilitet och förstklassiga funktionalitet som vår verksamhet är beroende av”, säger Bruce Buttles, Digital Channels Director, Humana.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>