Palo Alto Networks förstärker säkerheten i molnet
Hem Säkerhet Palo Alto Networks förstärker säkerheten i molnet med nya funktioner

Palo Alto Networks förstärker säkerheten i molnet med nya funktioner

Publicerat av: Redaktionen

Prisma Cloud-plattformen förstärks med Out-of-Band WAAS för att övervaka och säkra webbapplikationer med maximal flexibilitet.

Under de senaste två åren användningen av molnbaserad IT ökat med mer än 25 procent.

Många företag som tagit steget till molnet får uppleva att detta medför tekniska utmaningar, bland annat när det gäller att säkra sina applikationer genom hela livscykeln.

Palo Alto Networks kompletterar nu sin molnbaserade säkerhetslösning Prisma Cloud med nya funktioner för att säkra webbapplikationer med maximal flexibilitet: Out-of-Band Web Application och API Security (Out-of-Band WAAS)

Det vanliga sättet att säkra webbapplikationer idag är att distribuera webbapplikationsbrandväggar (WAF). Vissa användare är dock tveksamma till WAF:er eller API-säkerhetslösningar, på grund av prestanda- och skalbarhetsproblem. De nya funktionerna i Prisma Cloud hanterar webb- och API-säkerhet både inline och out-of-band, vilket betyder att kunden kan välja hur de ska skydda sina applikationer i molnet, utan att kompromissa med vare sig säkerhet eller prestanda.

Palo Alto Networks förstärker säkerheten i molnet– I en tid när att allt fler applikationer flyttas till molnet hjälper våra nya funktioner i Prisma Cloud till att skapa det mest kompletta skyddet, vilket minskar komplexiteten och ger bättre överblick över infrastruktur, system, identiteter och applikationer, säger Ankur Shah, chef för Prisma Cloud på Palo Alto Networks.

– De nya möjligheterna med Out-of-Band WAAS hjälper både utvecklare och säkerhetsteam att skydda sina applikationer med samma säkerhetsnivå som med traditionella in-line WAF:er och API-säkerhet utan att det påverkar prestandan, säger Melinda Marks, senioranalytiker på ESG.

Prisma Cloud får dessutom en rad nya funktioner som ytterligare höjer säkerheten i alla slags molnapplikationer:

  • Multicloud Graph View for Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM): Upptäcker överprivilegierade konton och potentiella risker med åtkomst i multimolnmiljö. Prisma Cloud har nu en grafisk presentation över behörigheter för AWS, Microsoft Azure och Google Cloud.
  • Multicloud Agentless Cloud Workload Protection: Ger bättre insyn i applikationer och risker och kompletterar befintligt agentbaserat skydd, nu med stöd även för Azure och Google Cloud, utöver AWS.
  • DNS-baserad hotupptäckt: Upptäcker onormal och potentiellt skadlig aktivitet i molnmiljöer. Prisma Cloud Threat Detection utnyttjar nu maskininlärning (ML) och avancerad hotanalys för att identifiera aktörer som gömmer sig i DNS-trafik.
  • MITER ATT&CK Alert Prioritization: Gör det möjligt för säkerhetsteam att prioritera risker och incidenter baserat på branschens mest använda ramverk.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>