Palo Alto Networks förvärvar Demisto
Hem Säkerhet Palo Alto Networks förvärvar Demisto

Palo Alto Networks förvärvar Demisto

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsleverantören Palo Alto Networks köper Demisto, ett företag som automatiserar IT-säkerhetsarbetet åt företag.

Palo Alto Networks förvärvar DemistoKöpet ska ge Palo Alto Networks möjlighet att expandera inom analys och automation av företags IT-säkerhet.

Palo Alto Networks har tecknat ett avtal om att köpa Demisto, som levererar programvara inom det område som kallas SOAR (security orchestration, automation and response). Palo Alto Networks betalar preliminärt 560 miljoner dollar i kontakter och aktier. Köpet är avsett att genomföras under företagets tredje kvartal, som pågår till i april i år.

Genom att få tillgång till Demistos teknik kan Palo Alto Networks stärka sin strategi för att arbeta mer med artificiell intelligens och maskininlärning. Demistos verktyg för automatisering har hjälpt verksamheter minska mängden alarm som kräver mänsklig hantering med 95 procent, vilket gör det möjligt för säkerhetsansvariga att istället fokusera på mer långsiktiga uppgifter på säkerhetsområdet.

Demisto har redan idag mer än 150 kunder, varav mer än en fjärdedel är företag som ingår i Fortune 500. Stora verksamheter inom hälsa, teknik, finans och en rad andra branscher finns bland kunderna. Demisto kommer nu arbeta nära Palo Alto Networks med att stärka den redan existerande integrationen med Application Framework, som är Palo Alto Networks marknadsplats för oberoende leverantörers tillägg till företagets säkerhetsplattform.

”Vi är mycket glada över att välkomna Demisto till Palo Alto Networks-familjen. Demisto kan via Application Framework ytterligare stärka vårt erbjudande till säkerhetsansvariga, bland annat genom att vi kan erbjuda en plattform som är bättre integrerad, mer automatiserad och innovativ. På så sätt kan vi se till att cyberattacker inte lyckas.”, säger Nikesh Arora, styrelseordförande och vd för Palo Alto Networks.

”Vi har satsat på att automatisera säkerheten eftersom vi menar att människor inte själva är kapabla att hantera omfattningen på dagens avancerade attacker. Palo Alto Networks strategi passar vår egen och vi har upptäckt att deras team delar våra värderingar om att framtidens säkerhet handlar om automation och AI. Vi är glada över att gemensamt göra visionen till verklighet”, säger Slavik Markovich, vd för Demisto.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>