Palo Alto Networks introducerar informationstjänst för cyberhot

10269406_590968040999271_3502670787434560235_nPalo Alto Networks, ledande inom den senaste generationens säkerhetslösningar, introducerar AutoFocus, en ny molnbaserad tjänst för information om säkerhetshot. Tjänsten ger information som företag kan använda för att prioritera och hitta rätt metod för att möta avancerade cyberhot. 

AutoFocus ger IT-avdelningens säkerhetsteam möjlighet att skydda organisationen från sofistikerade, riktade attacker. Tjänsten har varit tillgänglig för utvalda kunder sedan i april i år och är från och med nu tillgänglig för alla, genom Palo Alto Networks auktoriserade återförsäljare. AutoFocus ger användare information, analyser och kontext som behövs för att förstå vilka attacker som genast behöver åtgärdas, och vad man kan göra för att möta dem såväl som att undvika framtida attacker.

De nyttigaste funktionerna är, enligt de användare som fått prova sedan i våras, dessa:

  • Prioriterade alarm hjälper till att identifiera och snabbt bekämpa riktade, sofistikerade attacker.  
  • Kontext om attacker, motståndare och hackingkampanjer gör att man förstår hur hot passar in i en större bild, och ger stöd till att agera på rätt sätt.
  • Proaktivt hinder mot säkerhetshoten. Utifrån fakta om hoten går det mildra och förebygga attacker mot organisationen.

Tjänsten använder information som kommer från WildFire, Palo Alto Networks analysmiljö för sabotageprogram med mer än 7 000 användare. Dessutom kommer information från Unit 42, Palo Alto Networks researchteam för cyberhot, och från alla andra användare av AutoFocus-tjänsten. Genom att information om cyberhoten delas kan organisationer tillsammans bli bättre på att möta dem.1369855060661

“AutoFocus ger oss möjlighet att förebygga riktade cyberattacker mot vår organisation. Vi kan omedelbart förstå vilka hot vi utsätts för. Vi kan även hitta relaterade attacker, och de hot som andra i branschen utsätts för. Detta är information som går att använda för att agera. Den ger oss också möjlighet att bygga nya säkerhetskontroller baserade på vår egen analys, och därigenom kan vi proaktivt förebygga framtida attacker.”, säger Tom Jenkins, ?IT-säkerhetsanalytiker, Hudson’s Bay Company.

“Med AutoFocus gör Palo Alto Networks något annorlunda i fråga om information om säkerhetshot. De flesta andra verktyg adderar bara till den långa lista som mitt säkerhetsteam behöver ta hand om varenda dag. AutoFocus tillåter oss i stället att snabbt hitta de mest kritiska och potentiellt farliga attackerna. På så sätt kan vi svara på dem direkt.”, säger Michael Aque, nätverksingenjör, Grove City College

För mer information om AutoFocus, besök: https://www.paloaltonetworks.com/autofocus.

Post Comment