Palo Alto Networks introducerar molnbaserad logghantering
Hem Leverantör Palo Alto Networks introducerar molnbaserad logghantering

Palo Alto Networks introducerar molnbaserad logghantering

Publicerat av: Redaktionen

Palo Alto Networks introducerar nu en ny molnbaserad tjänst för att hantera information från loggar.

Palo Alto Networks introducerar molnbaserad logghantering 2Tjänsten ger möjlighet att samla in och strukturera stora mängder loggar från IT-säkerhetsprodukter, och kan med hjälp av maskininlärning och avancerade analysmöjligheter hjälpa till att hitta nya säkerhetshot och förebygga IT-intrång.

IT-säkerhetsprodukter genererar stora mängder av data i form av loggar, och dessa kan användas för att hitta hot som annars är svåra att urskilja. Många hårdvarubaserade lösningar för att hantera loggar kräver manuellt arbete och är svåra att skala upp. Den data de samlar in är ofta svår att överblicka och använda, och det kan vara nödvändigt att göra komplicerade integrationer för att kunna använda loggar som sparats från vitt skilda källor. Detta gör det svårt att implementera ett bra arbetssätt som ger verkliga insikter som blir till nytta i säkerhetsarbetet.

Mot denna bakgrund introducerar Palo Alto Networks nu sin molntjänst Logging Service, som ska ge företag en centraliserad och skalbar infrastruktur som är enkel att hantera. Företag kan samla sina loggar i molnet, utan att använda lokala dataresurser, och på sätt blir tjänsten också en mer ekonomisk lösning.

Tillsammans med Palo Alto Networks Application Framework ges möjlighet att snabbt få tillgång till och implementera ett brett utbud av innovativa molnbaserade säkerhetsapplikationer som kan nå och utnyttja värdefulla data från loggarna som sparats i Logging Service. Dessa nya funktioner innebär tillsammans också en utvidgning av Palo Alto Networks säkerhetsplattform.
“Med utgångspunkt i Palo Alto Networks Application Framework kan Logging Service ge både den skalbarhet och de avancerade funktioner som behövs i organisationer av alla storlekar. Det nya erbjudandet minskar i betydande grad komplexiteten och förbättrar ekonomin i fråga om hantering av loggar. Detta ger kunder bättre möjligheter att besvara och förhindra cyberattacker.”, säger Lee Klarich, produktchef, Palo Alto Networks.

Bland de viktigaste funktionerna i Logging Service finns:
• Central lagring av loggar om händelser, trafik och säkerhet: Logging Service ger en molnbaserad lagring av loggar som genererats av Palo Alto Networks säkerhetsplattform.

• Förenklad hantering: Logging Service gör det enklare att införskaffa, utöka och styra hanteringen av lagring och datainfrastruktur för händelse-, trafik- och säkerhetsloggar. Därmed slipper man mycket av en vanligtvis komplicerad planering och styrning av hanteringen av loggfiler.

• Ökad flexibilitet och skalbarhet: Organisationer kan köpa och implementera kapacitet genom en flexibel modell som tillåter snabba förändringar när loggbehovet förändras, till exempel på grund av förändringar i verksamheten eller krav från myndigheter.

• Actionable insights: Som en del i Application Framework kan kunder använda loggdata inom nya säkerhetsapplikationer för att dra nytta av maskininlärning och avancerade analysmöjligheter. De kan även agera för att hantera avancerade IT-attacker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>