Hem Säkerhet Palo Alto Networks köper The Crypsis Group

Palo Alto Networks köper The Crypsis Group

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsleverantören Palo Alto Networks meddelar nu att det har ingått ett avtal om att förvärva The Crypsis Group, som arbetar med att hantera incidenter och risker samt konsulttjänster inom digital kriminalteknik.

Palo Alto Networks köper The Crypsis Group 3Enligt avtalet kommer Palo Alto Networks förvärva The Crypsis Group för en köpeskilling på 265 miljoner dollar i kontanter. Förvärvet förväntas slutföras under hösten, förutsatt att tillsynsmyndigheter inte sätter hinder i vägen och alla villkor är uppfyllda.

Cyberkriminella blir allt mer professionella och sofistikerade och företag riskerar därmed både kostnader och skador på varumärket. Företagen behöver snabbt och effektivt besvara och stoppa attacker och dessutom utnyttja de insikter de fått för att förhindra framtida attacker.
Palo Alto Networks erbjuder redan en lösning för att förebygga, upptäcka och stoppa intrång, nämligen Cortex XDR.

Denna lösning kan nu kompletteras av The Crypsis Groups säkerhetsrådgivning och kriminaltekniska kompetens. The Crypsis Group kommer också kunna ge insikter som gör det möjligt att förhindra framtida cyberattacker. Palo Alto Networks räknar med att integrera The Crypsis Groups processer och teknik i Cortex XDR för att ytterligare förbättra förmågan att skydda organisationer.

The Crypsis Groups mer än 150 säkerhetskonsulter har hanterat några av de mest komplexa och uppmärksammade cybersäkerhetsincidenterna de senaste åren. De hanterar mer än 1 300 uppdrag per år och har utsetts till ett av de tio bästa företagen för digitala kriminaltekniska tjänster 2019 och 2020. De har jobbat åt mer än 1 700 organisationer inom sjukvård, finansiella tjänster, detaljhandel, e-handel och energi. Företagets VD, Bret Padres, kommer framöver att arbeta på Palo Alto Networks.

Crypsis Group är för närvarande en del av ZP Group, en företagsgrupp som specialiserat sig på säkerhetslösningar inom statssäkerhet, att hantera intrång och IT-bemanning.

”Förvärvet av The Crypsis Group kommer att avsevärt förbättra vår position som cybersäkerhetsleverantör, samtidigt som vi utökar vår kompetens och stärker vårt Cortex-erbjudande. Våra samlade styrkor kommer kunna hjälpa kunder att inte bara förutse och förhindra cyberattacker utan också mildra effekterna av dem”, säger Nikesh Arora, styrelseordförande och vd, Palo Alto Networks.

”Vi har länge satsat på åt att bekämpa cyberbrott för att skapa en säkrare värld. Tillsammans med Palo Alto Networks kommer vi att kunna hjälpa företag och regeringar globalt att bättre hantera cyberbrottslingar”, säger Bret Padres, VD för The Crypsis Group.

”Bret Padres och The Crypsis Group team har byggt upp ett digitalt kriminalteknikföretag i världsklass. Jag kan inte tänka mig en bättre organisation för att utnyttja och skala upp de tjänster som de erbjuder än Palo Alto Networks”, säger Justin Jordan, styrelseordförande och VD för ZP Group”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>