Hem Nyheter Palo Alto Networks lanserar säkerhetserbjudande för 5G

Palo Alto Networks lanserar säkerhetserbjudande för 5G

Publicerat av: Redaktionen

Enligt Palo Alto Networks, en av världens största IT-säkerhetsleverantörer, introducerar de nu vad som är den första säkerhetslösningen som är 5G-native, vilket innebär att den byggts från grunden för 5G.

Palo Alto Networks lanserar säkerhetserbjudande för 5G 3Lösningen säkrar 5G-nätverk hos mobiloperatörer och företag som bygger egna nätverk. På så sätt ska säkerhetslösningen göra det möjligt för företagen att skapa helt nya intäktskällor.

5G gör inte bara att det går snabbare att surfa på mobilen utan den nya tekniken skapar också nya affärsmöjligheter för företag. I ett 5G-nätverk går det använda miljontals enheter på en liten yta, vilket exempelvis kan göra supply chains smartare, transporter autonoma och tillverkning intelligentare. Dessutom öppnas stora möjligheter inom sakernas internet (IoT).

”För att 5G ska leva upp till alla löften om att tekniken ska förvandla hela branscher behöver företag veta att nätverken har en mycket hög säkerhetsnivå”, säger Anand Oswal, chef för Brandvägg-som-Plattform på Palo Alto Networks. ”Vi har skapat en 5G-native säkerhetslösning för att företagen ska kunna ha stort förtroende för 5G-tekniken. Bara då vågar de använda den för att förändra sin verksamhet i grunden. Vi vill dessutom med den nya lösningen hjälpa operatörer säkra de nya företagstjänster 5G skapar.”

Palo Alto Networks har utgått från sin expertis i att säkra företag och mobilnät och därutöver lagt till en förståelse för 5G-protokoll och 5G-nätverksgränssnitt. De har på sätt utvecklat en lösning som är först i branschen på flera sätt:
● Containerbaserad 5G-säkerhet: Mycket av 5G-infrastrukturen byggs i molnet. Palo Alto Networks 5G-säkerhet är utformad för att skydda både kärnan och kanten av molnet, och hanterar även miljöer med flera moln och flera produktleverantörer.
● Realtidsöverblick och förebyggande av hot på användar- och enhetsnivå: Operatörer och företag kan genom att övervaka frekvenserna tillämpa säkerhetspolicyer för olika användare och enheter.  Dessutom är det möjligt att i realtid identifiera en abonnent, mobil eller uppkopplad maskin som kan utsättas för en attack – eller som kan orsaka en attack. Detta kan även påskynda utredningen av säkerhetsincidenter.
● Säkerhet för dedikerade 5G-nät: Mobiloperatörer kan erbjuda en egen del av 5G-nätverket till ett företag, vilket gör att företag vågar lita på att de är tillförlitliga. Palo Alto Networks kan hjälpa till med säkerheten i dessa erbjudanden.

Säkerhetsfunktionerna för 5G erbjuds för en rad av Palo Alto Networks brandväggar: PA-5200-serien och PA-7000-seriens hårdvarumodeller samt alla mjukvarubaserade VM-Series/CN-Series-modeller som kör PAN-OS® 10.0+. Lösningen kan läggas till som en extratjänst när det finns ett behov hos användaren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>