Hem Nyheter Palo Alto Networks och Europol samarbetar kring cyberbrott

Palo Alto Networks och Europol samarbetar kring cyberbrott

Publicerat av: Redaktionen

Palo Alto Networks och Europol har idag undertecknat ett samarbetsavtal om gemensamt arbete för att motverka cyberbrottslighet.

Palo Alto Networks och Europol samarbetar kring cyberbrott 2

Steven Wilson, chef för Europols European Cybercrime Center och Greg Day, CSO, EMEA, Palo Alto Networks.

Genom samarbetet vill de förbättra säkerheten för medborgare, företag och myndigheter i EU.

Avtalet omfattar utbyte av information om säkerhetshot, information om kriminalitet, teknisk expertis och best practice. Av central betydelse för den nya överenskommelsen är den research om cyberhot som sker på Palo Alto Networks Unit 42, företagets avdelning för research om säkerhetshot.

Unit 42:s analytiker arbetar för att upptäcka och dokumentera nya hackergrupper, skadlig programvara och intrång runt om i världen. Unit 42 hjälper också verksamheter att försvara sig mot de senaste cyberhoten genom att dela information om de olika verktyg, tekniker och tillvägagångssätt som hackers använder.

Palo Alto Networks har samarbetat med Europol sedan början av 2017, främst som medlem i Europols European Cybercrime Center (EC3) och deras rådgivningsgrupp för internetsäkerhetsbranschen.

Genom denna grupp deltar företaget i regelbundna möten med utredare från Europol för att diskutera säkerhetsutmaningar relaterade till utvecklingen av cyberbrott och delar insikter om hur de kan hanteras. De driver dessutom gemensamma kampanjer för förebyggande av intrång.

Greg Day, CSO, EMEA, Palo Alto Networks, kommenterade:

”Cyberhot stannar inte vid gränserna, så vi kan inte dela upp oss nationellt för att bekämpa dem heller. Internationellt samarbete som detta är viktigt eftersom vi kan få mycket större effekt genom att arbeta tillsammans.”

”Vi strävar efter att bygga en värld där varje dag är säkrare än den tidigare. Så vi ser fram emot att arbeta ännu närmare Europol under de kommande åren, med att hjälpa utredningar och insatser för att uppnå målet om ökad säkerhet.”

Steven Wilson, chef för Europols European Cybercrime Center säger:

”Det nära samarbetet mellan rättsväsende och internationella säkerhetsleverantörer är avgörande för att effektivt motverka det ökande hotet från brottslingar på nätet. Vi är övertygade om att samarbetet med ledande företag kommer hjälpa oss avsevärt och ge oss bättre verktyg i det globala samarbetet mot cyberbrott. Den här typen av samarbete är det mest effektiva sättet att skydda medborgarnas och företagens digitala liv.”

Europol är EU:s brottsbekämpande organ. Från sitt huvudkontor i Haag i Nederländerna stöder Europol de 28 EU-länderna i deras kamp mot terrorism, cyberbrott och andra grova och organiserade former av brottslighet. De mer än 1 400 anställda använder moderna verktyg för att stödja cirka 40 000 internationella utredningar varje år. På så sätt fungerar Europol som ett centrum för brottsbekämpningssamarbete, analytisk expertis och underrättelsearbete.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>