Palo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet
Hem Säkerhet Palo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet

Palo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Palo Alto Networks inrättar en ny konsultgrupp som ska hjälpa företag att hantera cyberhot och intrång som annars riskerar att bli kostsamma och stoppa verksamheten.

Palo Alto Networks satsar på konsulttjänster inom cybersäkerhet

Chef för den nya cybersäkerhetsgruppen blir Wendi Whitmore.

Den nya konsultgruppen blir en del av Palo Alto Networks researchavdelning Unit 42. I gruppen ingår säkerhetskonsulter från Crypsis, ett företag som köptes av Palo Alto Networks under förra året. Gruppen kombinerar på så sätt Crypsis erfarenheter av att ha hanterat mer än 1300 incidenter per år med researchkunskaperna hos Unit 42, som undersökt nya IT-hot sedan 2014. Tillsammans kommer de att hjälpa verksamheter att hantera de mest komplexa cyberhoten – allt från ransomware till statsfinansiera spionage.

”Samhällets ökade teknikberoende har gjort att cybersäkerhet idag är en näst intill existentiell fråga. Hos oss på Unit 42 är vårt fokus att varje dag samla in och analysera den allra senaste hotinformationen. Med hjälp av våra analyser av dessa hot kan vi effektivt hantera och sätta stopp för cyberattacker, säger Wendi Whitmore, chef för konsulttjänster och hotinformation på Palo Alto Networks samt chef för Unit 42.

Den nya konsultgruppen kommer leverera tjänster som ska göra det möjligt för verksamheter att reagera på cyberhot snabbare än någonsin. Tjänsterna kompletterar Palo Alto Networks existerande produktutbud, och tjänster som hanterar incidenter kommer utvidgas till fler länder än tidigare i Europa, Asien och Mellanöstern.

”Idag utvecklas cyberhoten i mycket snabb takt, vilket gjort det helt nödvändigt för verksamheter att ha tillgång till uppdaterad information om nya hot. De behöver dessutom stöd från experter med stor erfarenhet av att hantera intrång,” säger Chris Kissel, researchchef, Security & Trust Products på IDC.

Unit 42 kommer genom den nya konsultgruppen kunna fortsätta utveckla sin profil som en av världens mest respekterade researchavdelningar inom cybersäkerhet. Sedan starten 2014 har de producerat mer än 650 rapporter och samarbetar regelbundet med regeringar runt om i världen för att bekämpa it-brottslighet. Gruppen tog sitt namn efter den humoristiska science fiction-romanen ”Liftarens guide till galaxen” där siffran 42 omnämns som ”svaret på den ultimata frågan om livet, universum och allting”. Samma slags svar är även Unit 42 tänkt att vara – för cyberhot.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>