Palo Alto Networks skyddar molnet

Ny version av företagets operativsystem ger ett komplett skydd 

Palo Alto Networks, leverantör av nästa generations säkerhetslösningar, utvidgar nu sin säkerhetsplattform så att den kan förebygga intrång i molnbaserade tjänster och programvaror som tjänst (SaaS).paloalto

Organisationer och företag kräver allt mer flexibilitet, och detta märks bland annat på att allt fler utnyttjar molnets kapacitet, detta resulterar också i att data sprids ut på fler platser. Denna utveckling ökar även risken för cyberattacker, och många av dagens säkerhetsprodukter har inte designats för den nya verkligheten och därför är sårbara.

Palo Alto Networks kan i den senaste versionen av sitt operativsystem, PAN-OS skydda företag och organisationer från olika slags säkerhetshot – nya versionen innebär även skydd mot dagens vanliga molntjänster. Systemet ger en bra överblick och kontroll, och skyddar kunddata oavsett var de finns fysiskt. Många av de nya funktionerna handlar om certifikat och tvåfaktorautenticering, vilket hjälper till att skydda kundernas information i dessa molntjänster.

”Företag behöver ha en lika hög säkerhetsnivå oavsett var applikationerna finns. Den senaste versionen av PAN-OS möter dessa nya utmaningar där molnets betydelse växer. Organisationer kan därmed utnyttja fördelarna hos en flexibel molnbaserad infrastruktur samtidigt som de inte kompromissar med säkerheten”, säger Lee Klarich, chef för produkter på Palo Alto Networks.

Det finns mer än 50 nya funktioner i nya PAN-OS 7.1. Dessa ska hjälpa kunderna att:

– Göra molnet säkrare . Palo Alto Networks VM-Series får stöd för Microsoft Azure och Hyper-V, och stödet för auto scaling i Amazon Web Services förbättras. Det här gör att organisationer kan få en skalbal säkerhetsarkitektur som ger en hög och kontinuerlig säkerhetsnivå som även sträcker sig över privata och publika moln.

– Underlätta användandet av SaaS . I PAN-OS 7.1 och senaste uppdateringen av Aperture utvidgas stödet för SaaS-applikationer, för att på så sätt kunna använda Office 365 på ett säkert sätt.

– Arbeta preventivt med hjälp av ökad kunskap om säkerhetshoten. Nya möjligheter i WildFire och AutoFocus såväl som i PAN-OS gör att det blir möjligt att upptäcka helt nya sabotageprogram som riktar sig mot Mac OS X-plattformen. Det går även att förebygga attacker med Wild Fire, som med nya versionen nu uppdaterar infrastrukturen var femte minut. PAN-OS 7.1 stödjer nu fullt ut Mac OS X-signaturer.

– Förebygga intrång genom säkrare autenticering av användare . Det blir enklare att neutralisera stulna användaruppgifter.

PAN-OS och Panorama 7.1 finns tillgängliga redan idag medan VM-Series i Microsoft Azure-moln förväntas finnas tillgänglig i slutet av april.

Post Comment