Hem Nyheter Panasonic ansiktsigenkänning förbättrar supportrarnas säkerhet på Dansk fotbollsstadium

Panasonic ansiktsigenkänning förbättrar supportrarnas säkerhet på Dansk fotbollsstadium

Publicerat av: Redaktionen

Danska superligans fotbollsklubb, Brøndby IF’s stadium är den första i Danmark att använda sig av ansiktsigenkänningsteknik, som tillhandahållits via Panasonic, för att garantera en säkrare stadium-upplevelse och även lindra påfresttningen för personalen under högprofilsmatcher.

Panasonic ansiktsigenkänning förbättrar supportrarnas säkerhet på Dansk fotbollsstadium 3Systemet tas i bruk för att automatisera identifieringen av svartlistade personer och hindra dem från att ta sig in på arenan, en uppgift som säkerhetspersonal tidigare gjorde manuellt. Panasonics säkerhetskameror och programvara för ansiktsigenkänning, FacePRO, identifierar automatiskt eventuella individer som är registrerade på listan, och skickar ett meddelande till personalen så att de kan vidta lämpliga åtgärder.

Systemet kommer att förbättra säkerhetsåtgärderna och besökarnas säkerhet, vilket blir särskilt viktigt under stora matcher så som derbyt mot F.C. Köpenhamn. Den automatiserade rutinen vid inträde till stadion kommer även att minska stockningar vid portarna, så att besökarna kommer in snabbare.

I genomsnitt förväntas 14 000 besökare per match, och upp till 100 personer som är registrerade på stadions svarta lista – så nu kan personalen lägga mer uppmärksamhet på att hjälpa och betjäna supporterna på väg in.

Jesper Jørgensen, Brøndby IF:s vd, säger: ”Systemet kommer väsentligt förbättra vår effektivitet i att identifiera svartlistade personer vid våra portar, så att vi kan säkerställa att de inte tar sig in på stadion.Vi försöker alltid optimera upplevelsen för våra supporter på stadion och skapa bästa möjliga upplevelse för dem. Det här är ytterligare ett steg i rätt riktning.”

Skydd av personlig integritet

För att se till att personlig integritet bevaras lagrar inte systemet för ansiktsigenkänning bilder på eller information om personer som inte är svartlistade. Informationen om personer som är registrerade på Brøndbys interna server ansluts heller inte till internet eller något annat system.

”Panasonics system för ansiktsigenkänning bidrar till en säkrare stadionmiljö genom att minska pressen för personalen på plats, och ser samtidigt till att all information skyddas från “obehörig extern åtkomst”, säger Gerard Figols, chef för Panasonics europeiska verksamhet. ”På så sätt kan fotbollsbesökarna känna sig lugna, och Brøndby IF kan lita på att vår teknik förbättrar säkerhetsstandarden även under stora matcher, något som gjort att besökarna redan givit positiva kommentarer om systemet.”

Branschgodkänt

National Institute of Standards of Technology (nationella institutet för standarder och teknik – NIST) anser att den här tekniken har världens högsta resultatnivå för ansiktsigenkänning, baserat på oberoende tester. Tekniken kan identifiera ansikten som är svåra att känna igen med traditionella tekniker, till exempel när ansiktet ses i en vinkel från upp till 45 grader till vänster eller höger, eller 30 grader uppåt eller nedåt, och till och med när delar av ansiktet döljs av solglasögon. Systemet känner också igen ansikten från fotografier som är upp till tio år gamla.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>