Panasonic firar 30-årsjubileum som TOP-sponsor för de olympiska spelen
Hem Nyheter Panasonic firar 30-årsjubileum som TOP-sponsor för de olympiska spelen

Panasonic firar 30-årsjubileum som TOP-sponsor för de olympiska spelen

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic kommer att leverera ett brett utbud av lösningar och utrustning för att iscensätta de olympiska och paralympiska vinterspelen i PyeongChang 2018.

Panasonic firar 30-årsjubileum som TOP-sponsor för de olympiska spelen 3Panasonic Corporation, en TOP-sponsor* för de olympiska spelen och officiell global paralympisk partner, tillkännagav idag sitt fullständiga utrustningssortiment och breda utbud av lösningar som företaget kommer att erbjuda för att iscensätta de olympiska vinterspelen XXIII och XII paralympiska vinterspelen i PyeongChang 2018, Sydkorea. Panasonic kommer genom sitt samarbete med den internationella olympiska kommittén (IOC), internationella paralympiska kommittén (IPC), PyeongChangs organisationskommitté för 2018 års olympiska och paralympiska vinterspel (POCOG) och Olympic Broadcasting Services (OBS) att leverera sin toppmoderna AV-utrustning till öppnings- och avslutningsceremonierna, tävlingsplatserna och sändningsplatserna.

Panasonic har varit en TOP-sponsor för OS sedan Calgary 1988 året, varpå årets olympiska vinterspel kommer att markera 30-årsjubiléet av företagets OS-sponsring.  Under de senaste tre decennierna har Panasonic bidragit till de olympiska spelen med sin banbrytande AV-teknologi. Efter sina prestationer under Rio-OS 2016, kommer Panasonic nu att tillhandahålla lösningar som använder företagets senaste AV-utrustning och projektionsmappingteknik som huvudteknologi för öppningsceremonin 9 februari, samt hjälpa till med iscensättandet av både öppnings- och avslutningsceremonierna.

Panasonic firar 30-årsjubileum som TOP-sponsor för de olympiska spelen 4Panasonic kommer att leverera cirka 80 av sina PT-RZ31K/RQ32K kompakta högljusprojektorer i 30 000 lumen-klassen, AV-HS6000-seriens Broadcast Grade 2ME livemixrar, samt en komplett uppsättning AV-system till den olympiska arenan för arrangemanget av öppnings- och avslutningsceremonierna. Panasonic kommer också att installera 42 av sina stora LED-skärmar och videosystem på tävlingsplatserna, vilket ger en total bildyta på 1 640 m². Panasonic har även återkommit till den professionella high end-ljudsystemmarknaden och där arbetat med utveckling med fokus på PyeongChang-OS 2018. Det dynamiska ljudet från deras RAMSA-högtalare kommer att förstärka spänningen i tävlingarna på fyra arenor för backhoppning, snowboard, alpinskidåkning (i Yongpyong) och i den olympiska parken i Gangneung.

Dessutom planeras installationerna av ett multivideodistributionssystem och 360-graderskameror på tävlingsplatserna på försöksbasis, som en del av Panasonics nya initiativ mot 2020.

Panasonics P2HD-broadcastkamerasystem har redan valts ut som inspelningsutrustning för PyeongChang-OS 2018. Bolaget kommer att leverera en massa broadcastingutrustning, inklusive AJ-PX5000G-kameror med AVC-ULTRA-codecs till International Broadcasting Center (IBC). Sedan OS i Barcelona 1992 kommer årets OS att vara det 13:e där Panasonics digitala teknologi används som officiellt inspelningsformat.

1. TOP står för ”The Olympic Partner”, vilket är den högsta olympiska sponsringsnivån. Panasonic har tecknat ett långsiktigt partnerskap med IOC som sträcker sig fram till OS i Paris 2024.
2. 2ME Livemixer: En videomixer och synthesizer som växlar eller mixar två eller flera videoströmmar.
3. AVC-ULTRA codec: H.264/AVC standardkompatibelt kodningssystem för broadcasting och kommersiella videosignaler.

För mer information om Panasonic Visual System Solutions vänligen besök: http://business.panasonic.se/visual-system/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>