Panasonic lanserar världens första robusta Toughbook-hybrid

Panasonic lanserar  Toughbook CF-20, världens första robusta Toughbook-enhet med löstagbar skärm. Toughbook CF-20 är en hybrid enhet som ger användaren möjlighet att anpassa den efter sina dagliga arbetsuppgifter, genom att själv kunna välja om man vill arbeta med eller utan tangentbort/skärm.
Panasonics nya hybrid Toughbook CF-20 är både en tålig datorplatta och en bärbar dator på samma gång.CF-20_Bild1

CF-20 har designats utifrån Panasonics bästsäljare Toughbook CF-19. Den nylanserade hybrida enheten har ett brett urval av användargränssnitt, vilket ytterligare bidrar till att den kan skräddarsys efter arbetsuppgifterna. CF-20 är samtidigt den första robusta Toughbook-enheten som levereras med operativsystemet Windows 10 Pro och sjätte generationens Intel Core vPro-processorteknologi. Enhetens känsliga pekskärm kan användas med handskar. De specialdesignade funktionerna Vehicle Mount och Desktop Port Replikator gör att CF-20 sticker ut i jämförelse med andra liknande yrkesinriktade digitala enheter.

Första intryck i Norden

Statnett ansvarar för hela det norska kraftnätet och ansvarar för cirka 11 000 kilometer ledningar och 150 kraftverk över hela Norge. Statnetts inspektörer fick chansen att testa den nya Toughbook CF-20 under två veckor och användarna upplevdes vara nöjda med enhetens skärm och flexibilitet.

–       Fördelen med Toughbook är att vi elektroniskt kan lagra allt vi observerar, oavsett väderförhållanden, säger Rolf Broch, projektledare på Statnett. CF-20 har en klar och ljus skärm som känner av och registrerar minsta finger- eller pennberöring. Vi upplevde även att enheten ger våra inspektörer stor flexibilitet, tack vare möjligheten att kunna avlägsna tangentbordet vid t ex fältarbete.

Mångsidig och flexibel

CF-20 är flexibel och anpassningsbar för många olika användningsområden. Det är enkelt och smidigt att både ansluta och avlägsna skärmen från enheten, samtidigt som handtaget gör den lätt att bära med sig och t ex hänga upp på väggen. CF-20 är även optimerad för att användas i fordon och har ett flertal ingångar för att kunna anpassas till arbeten i alla sorters branscher och miljöer.

Kristallklar bild

Liksom tidigare robusta Toughbook-enheter kan CF-20 användas i såväl skarpt solljus som regn. Multi-touch WUXGA-skärmen (1920 x 1200 pixlar) är 10,1 tum och kan användas med handskar, samt levererar en kristallklar och lättavläst bild även i starkt ljus (800cd / m² ljus), tack vare den senaste IPS-paneltekniken. IP55 Digitizer-pennan (finns som tillval) gör det möjligt att både teckna och skriva på skärmen med stor noggrannhet, oavsett väderförhållanden.

God prestanda och lång batteritid

Skärmen kan användas som datorplatta och är utrustad för att garantera bra prestanda under hela livslängden. CF-20 är en fläktlös enhet som drivs med Intel Core m5-6Y57 vPro Processor-teknologi (4MB cache, 1.1GHz upp till 2,8 GHz med Intel Turbo Boost-teknologi) och har utrustats med Intel HD Graphics 515, 8GB RAM, 256GB SSD, samt operativsystemet Windows 10 Pro (med nedgraderingsmöjligheter till Windows 7). Batterikapaciteten kan fördubblas genom att placera in ett batteri i tangentbordet, utöver det som driver datorplattan.

CF-20 är utrustad med en 2 megapixlars webbkamera med stereomikrofoner och en 8 megapixlars kamera på baksidan. Enheten har en 4G LTE-funktion för trådlös uppkoppling till kontoret. Som tillval finns även den senaste U-Blox 8 GPS-navigeringsfunktionen.

Robust och användarvänlig

CF-20 har en robust magnesiumdesign och är både IP65 och MIL-STD 810G-certifierad, vilket gör den idealisk för utomhusbruk. Samtidigt är denna generations Toughbook-enheter mer mobila än tidigare, tack vare en vikt på endast 1,76kg. Utan tangentbord väger CF-20 bara 950g, vilket är långt under branschstandarden för denna typ av enheter.

Som komplement till CF-20 lanseras även flera tillvalsprodukter, för att göra enheten så effektiv som möjligt att använda. Ett exempel är den stilrena dockningsstationen som levereras med en pass-through-antennfunktion, vilken gör det möjligt att ansluta en extern antenn på utsidan av ett fordon. Dockningsstationen har även full portreplikering som ger maximal funktionalitet, även när enheten är i dockningsläge. Datorplattan kan avlägsnas även när tangentbordet är i dockning.

Post Comment