Panasonic målar Michelangelo med ljus

Guidizo Universale. Michelangelo and the secrets of the Sistine Chapel’ använder 30 professionella laserprojektorer för att förflytta publiken till mitten av Sixtinska kapellet för en virtuell upplevelse av stort kulturellt värde.

Panasonic målar Michelangelo med ljus 1Konstutställningen kombinerar en levande teaterföreställning och den immateriella magin av specialeffekter genom användning av den senaste AV-tekniken, för att framställa en tidigare oberättad historia genom ord och bilder.

Panasonic Visual System Solutions är den tekniska sponsorn för konstutställningen, som är producerad av Artainment Worldwide Shows, med vetenskaplig rådgivning från Vatikanmuseerna.

Projektionen är uppdelad i fem sektorer. De två sidoväggarna projiceras av 8 x 31 000 lumen PT-RZ31K; det välvda taket täcks av 6 x 20,000 lumen PT-RZ21K och 2 x PT-RZ31K; proscenium har 4 x PT-RZ31K; fronten 4 x PT-RZ31K; och slutligen 2 x 12,000 lumen PT-RZ12K för att karlägga Michelangelos David på scenen, och 4 x PT-RZ21K projektorer med EL-D75LE95 kortdistansoptik för att projicera vertikalt på scenen ovanifrån.

– Vi valde Panasonic därför att de som varumärke har ett rykte av pålitlighet inom laser och DLP-teknologi. Målet för att representera freskerna i sixtinska kapellet var att säkerställa ett resultat som motsvarade originalet – den naturliga färgåtergivningen och kontrastomfånget i Panasonics projektorer var avgörande faktorer för att uppnå det målet, förklarar Daniele Parazzoli, MD of Event Management.