Panasonic och Trend Micro ska utveckla säkerhetslösning för uppkopplade bilar
Hem Nyheter Panasonic och Trend Micro ska utveckla säkerhetslösning för uppkopplade bilar

Panasonic och Trend Micro ska utveckla säkerhetslösning för uppkopplade bilar

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic och Trend Micro meddelar idag att de ingått ett partnerskap där de tillsammans ska utveckla en IT-säkerhetslösning som ska upptäcka och motverka cyberattacker riktade mot självkörande och uppkopplade bilar.

Panasonic och Trend Micro ska utveckla säkerhetslösning för uppkopplade bilar 2Målet med partnerskapet är att utveckla en lösning som skyddar självkörande och uppkopplade bilar genom att förhindra intrång i de elektroniska styrenheter som styr bilförarnas körbeteenden såsom acceleration, styrning och inbromsning.

Styrenheterna kontrollerar även bilens enheter för infotainment, som GPS-system och annan teknik som används för att bilen ska kunna kommunicera med enheter utanför fordonet.

Varje dag upptäcks nya säkerhetshål som ger hackare möjlighet att få fjärrstyrd kontroll över uppkopplade bilars styr- och bromssystem.

Därför är det viktigare än någonsin att inte bara skydda uppkopplade bilar med en IT-säkerhetslösning, utan också att analysera nya cyberattacker genom att konstant övervaka bilens system via molnet och använda resultatet av övervakningen för att skapa motåtgärder mot framtida attacker.

Detta partnerskap kommer att utnyttja och kombinera Panasonics så kallade CAN(Control Area Network)-teknik för detektering och förebyggande av intrång och Trend Micros teknik för skydd av sakernas internet (Trend Micro IoT Security).

Panasonics teknik kommer att användas för att upptäcka obehöriga kommandon som skickas till bilarnas elektroniska styrenheter. Tekniken kommer att kompletteras med en installation av Trend Micro IoT Security på bilarnas infotainmentenheter, för att upptäcka attacker som försöker utnyttja svagheter via bilens internetuppkoppling.

De misstänksamma händelser som plockats upp med hjälp av dessa två tekniker kommer slutligen samlas och skickas till en molnbaserad analysplattform för upptäckt och blockering av misstänksam trafik.

Panasonic och Trend Micro kommer att arbeta tillsammans i utvecklingen av lösningen med målet att lansera den efter år 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>