Panasonics nya actionkamera fokuserar på smidighet
Hem Produkt Nyheter Panasonics nya actionkamera fokuserar på smidighet

Panasonics nya actionkamera fokuserar på smidighet

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic HX-A1Panasonics nya actionkamera HX-A1 har inte marknadens bästa specifikationer, men det kompakta formatet torde ändå göra den högst attraktiv inför sommaren.

De är en synnerligen kompakt och lättplacerad manick. All teknik sitter nämligen i själva kameran till skillnad från föregångaren – eller kanske syskonet – HX-A500 där kameran är sladdansluten till en separat styrenhet och skärm. Den nya kameran är åtta centimeter lång, 2,6 cm i diameter och väger 45 gram.

Ingen 4K-upplösning

Valet att packa allt i själva kameradelen har ett pris. Till skillnad från den tidigare modellen filmar den här inte med 4K-upplösning – 1920x1080p med 30 bilder per sekund lyder specifikationen – och det finns ingen skärm. Däremot kan kameran anslutas via wifi till en platta eller telefon som då kan fungera som skärm och varifrån det också går att styra kameran och justera inställningar.

Det går även att ansluta den till en annan videokamera för att kombinera två filmer till en. Actionkamerans bild fälls då in i den andra kamerans bild.

Trots att upplösningen inte är maximal och trots avsaknad av skärm torde det här vara en given produkt på hyllorna inför sommaren. Slutkundspriset beräknas hamna på strax under 2 500 kronor

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>