Panda Dome: Den nya, helt anpassningsbara lösningen som upptäcker angrepp innan de inträffar

Panda Security har förenklat sitt erbjudande för internetsäkerhet genom att samla sitt sortiment i produkten Panda Dome, en helt anpassningsbar plattform som anpassar sig efter användarnas behov i livets olika faser.

Panda Dome: Den nya, helt anpassningsbara lösningen som upptäcker angrepp innan de inträffar 1Som framgår av namnet erbjuder Panda Dome en motståndskraftig men samtidigt flexibel ”säkerhetskupol” för att skydda användarna. Det ger dem ett komplett skydd mot alla hot och anpassar sig såväl efter alla användares livsfaser som till deras plånböcker.

Den här flexibiliteten kan uppnås tack vare att Panda Dome är så lätt att anpassa. Skyddet omfattar fyra olika alternativ, som tillsammans med en fristående modul gör att användarna kan prenumerera på ett skydd som är skräddarsytt efter just deras behov.

Lösningarna har utformats med tanke på olika användares säkerhetskrav och har anpassats därefter under årens lopp. Därför går det att lägga till eller ta bort funktioner med ett enkelt klick. Gratis VPN ingår också i lösningarna, både i basversionen Panda Free Antivirus samt förstås i de övriga alternativen.

Planen Essential är utformad för personer som vill få en säker internetanvändning och skydda sina trådlösa nätverk. Planen Advanced inriktar sig på den livsfas där personer utför sina bankärenden online och är måna om säkerheten för hela familjen. Alternativen Complete och Premium satsar på att skydda informationen mot alla typer av angrepp och värnar om säkerhet och sekretess på flera enheter. Den största versionen, Premium, omfattar dessutom den fullständiga versionen av VPN-funktionen, med mer än 20 virtuella platser för att garantera fullständig sekretess, som uppnås med hjälp av en privat datatunnel, och många andra fördelar.

”Precis som när du är 20 och utan problem tar dig runt på stan på motorcykel eller cykel, så kanske du i 40-årsåldern snarare är ute efter en familjebil. Det är det synsättet som ligger till grund för hur vi har utvecklat Panda Dome, genom att anpassa flexibiliteten i förhållande till vad våra användare ständigt behöver under sina liv”, förklarar Herve Lambert, driftschef för konsumentsäkerhet på Panda Security.

Moduler som handlar om mer än säkerhet

Panda Dome kan anpassas ytterligare genom att utnyttja de olika modulerna. Det är lätt att lägga till eller ta bort flera olika funktioner, och bl.a. Premium VPN-modulen kan läggas till i alla våra fyra planer.

Användare som lägger till VPN-modulen kan förbli anonyma på internet och välja sin virtuella ”plats”, så att de kan komma åt alla typer av onlinetjänster från valfri plats i världen från sitt eget hem.

De två andra modulerna är CleanUp: ett system för att rengöra datorn, göra den snabbare så att den får ökad livslängd och prestanda och TotalCare: en tjänst för teknisk support som är tillgänglig alla dagar, dygnet runt, och som har utformats för att lösa alla IT-problem på hemmafronten. Det här är en lösning som har utvecklats av samarbetsparter till Panda Security och som bygger på tanken om en applikationsmarknad, som kommer att öka i omfattning under de kommande månaderna.

Fokus på Big Data och artificiell intelligens

Panda Dome kan också upptäcka angrepp innan de inträffar, vilket är en revolution utan motstycke på marknaden för antivirusprogram. Det är mer effektivt när det gäller att upptäcka hot och förbrukar mycket färre resurser på de skyddade enheterna.

Plattformen bygger på smart teknik som utnyttjar Big Data och artificiell intelligens för att erbjuda långtgående säkerhet för enskilda och familjer, liksom för frilansare och små och medelstora företag. Den här nya tekniken är ytterligare ett exempel på den utmärkta analysförmåga som Panda Security har visat prov på i åratal nu. För det har företaget fått utmärkelsen ”GOLD seal of approval” av det oberoende laboratoriet AV-Compartives i deras Real-World Protection Test 2017.

En utmärkt produkt, enligt användarna

Panda Dome är en tjänst som har skapats av Panda Securitys användare, för Panda Securitys användare. Efter två års marknadsundersökningar fick företaget, som har sitt huvudkontor i Bilbao i Spanien, omdömet ”utmärkt”, med 9 poäng av 10, av fler än 6 000 av de tillfrågade enkätdeltagarna.

”Vi har skapat en säkerhetskupol som ger individer och deras familjer ett heltäckande skydd, som anpassar sig efter deras digitala liv, inte bara efter deras enheter. I dag har vi allt fler anslutna enheter, bland annat TV-apparater, kaffeapparater eller t.o.m. smarta kylskåp. Det räcker inte längre med att bara tänka på mobiltelefoner, kroppsburna enheter eller datorer när vi ska hantera vår digitala säkerhet”, säger Herve Lambert, driftschef för konsumentsäkerhet på Panda Security.