Hem Nyheter Panda Security är en del av WatchGuard Technologies

Panda Security är en del av WatchGuard Technologies

Publicerat av: Redaktionen

Säkerhetsföretaget WatchGuard har förvärvat Panda Security.

Panda Security är en del av WatchGuard Technologies 2

Den nya Sverigechefen på WatchGuard Patrik Kocon

Nu kompletterar Panda Security WatchGuards sortiment med sina klientsäkerhetslösningar samtidigt som Watchguard får fler medarbetare och fler partners.

I samband med sammanslagningen blir Patrik Kocon ny Sverigechef för Watchguard.

Datasäkerhetsföretaget Panda Security har blivit en del av WatchGuard, den globalt ledande leverantören av integrerade, multifunktionella säkerhetslösningar. Sedan tidigare levererar WatchGuard lösningar som nätverkssäkerhet, brandväggar, säker Wi-Fi, och produkter för att säkra inloggningen genom multifaktorautentisering. Panda Security kompletterar WatchGuards sortiment med bland annat klientsäkerhetslösningar.

Enligt Watchguard saknar många företag en komplett IT-säkerhetslösning. De flesta företag har någon säkerhetslösning på plats, men många saknar en helhetssyn. Anledningarna till det kan vara många.

Det är inte alltid helt lätt att hitta rätt lösning, tiden räcker inte till att prioritera IT-säkerheten och det kan vara svårt att allokera en budget.  Att analysera och förstå hoten och ligga i framkant kunskapsmässigt är svårt för ett företag som inte har det som sin huvudsakliga sysselsättning. Därför är det viktigt att företagen har rätt partner och produkter som sköter jobbet och används till sin fulla potential.

– Säkerhet är komplext men ska inte vara komplicerat, säger den nya Sverigechefen på WatchGuard Patrik Kocon.  Våra kunder ska vara nöjda i dag och imorgon och nästa år. Den bästa kvittensen på att vi gör bra saker är att de stannar. Vi vill göra skillnad hos våra kunder. Dels genom pris-prestanda men även för att vi löser uppgiften så att de kan arbeta effektivt och slipper fokusera på IT-säkerhet.

När det gäller vald kanalstrategi så säljer Watchguard 100% via kanalen. De samarbetar med distributören Infinigate i Norden och har ett tätt samarbete kring WatchGuard One, partnerprogrammet som vinner utmärkelser i branschen för sitt generösa upplägg.  Sammanslagningen av de två företagen har givit dem möjlighet att visa kunder och partners sitt

värde och hjälpa kunderna lösa sina IT-säkerhetsutmaningar, dels genom det nya utökade utbudet men ännu mer genom sin ökade närvaro ute hos kund.

– Det här är en betydelsefull investering för WatchGuard, säger Peter Johansson, kanalansvarig hos WatchGuard, som sett att portföljen behöver breddas. Grundläggande för varje organisation när det gäller IT-säkerhet är ett så kallat perimeterskydd vilket inkluderar nätverkssäkerhet, säker WiFi och säker inloggning så att man är säker på att rätt person loggar in. Dessa lösningar erbjuder WatchGuard sedan länge. Smarta klientskyddslösningar är också ett grundläggande behov. Panda Security’s produkter för klientsäkerhet bygger på modern teknik och skyddar mot kända och okända hot. Ett perfekt komplement till WatchGuards produktportfölj.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>