Partner kommer närmare Ingram Micros leverantörer på Hello 2014

Idag håller Ingram Micro Mobility Hello 2014, mässan som ska knyta ihop leverantörer och återförsäljare. 550 besökare får träffa ett drygt 30-tal utställare.

Årets upplaga av Hello-mässan har flyttat från Münchenbryggeriet, där den alltså har hållits tidigare, till nya Tele2-arenan. Lokalen är mindre, men utställarna gillar det. Det blir en tätare stämning, mer folk i montrarna och dragningarna som hålls under dagen sker i ett utrymme som ligger alldeles intill mässdelen.

Coolcase vill ha större utrymme i butikerna

Henrik Hagberg från leverantören Coolcase räknar med att få träffa runt 200 återförsäljare här idag. Det illustrerar rätt väl vad det handlar om.

– Det skulle ta ett år för mig annars, jag skulle bara sitta i bilen och inte vara någon särskilt bra säljare, konstaterar han.

Henrik Hagberg, Coolcase
Henrik Hagberg, Coolcase.

Coolcase lever främst på telefonfodral i form av plånböcker. Men de har också andra produkter, som mobilhögtalare och en och annan kabel. Det huvudsakliga målet för Henrik är att lyckas intressera återförsäljare att ge dem mer utrymme i butikerna. Han håller upp några färgglada mobilskal och säger att de här är ju snygga!

– Jag skulle vilja ha en vägg av såna här i butikerna! säger han.

Henrik gillar den nya, lite mindre lokalen. ”Man är aldrig ensam, det kommer alltid förbi folk.”

Andreas Carlsson från Samsung kommer förbi med ett alldeles nytt Galaxy Fit-armband. Det går inte att ta miste på var Henriks intresse när det gäller mobilprodukter ligger.

– Jag gillar armbandstrenden, det är nog det som lockar mig mest här på mässan, säger han.

Andreas konstaterar att den produkt som drar mest besökare i deras monter annars inte oväntat är Galaxy S5.

– Men folk är förstås även nyfikna på våra Gear-armband, säger han.

Men surfplattorna får inte särskilt många besökares uppmärksamhet under den tid IT-Kanalen är där.

Evry Mobility letar nya trender

Armband och wearables är  också en del av det som besökaren Conny Björnehall pekar på som ett stort, intressant område. Fast av en helt annan anledning än Henrik Hagberg. Conny är erbjudandeansvarig på Evry Mobility och är här för att försöka få korn på nyheter, höra hur andra i branschen ser på mobilitet och nosa upp spår och idéer de bör följa närmare.

– Wearables är en sådan trend. Den typen av produkter tror vi kommer bli allt viktigare, inte minst för hälso- och sjukvård som vi jobbar mycket med, säger han.

Conny Björnehall, Evry mobility
Conny Björnehall, Evry mobility.

En annan trend han pekar på är EMM, Enterprise  mobility management. Men Hello-mässan bjuder inte på särskilt mycket i den vägen.

– Det är ju väldigt produktfokuserat här och ärligt talat har jag inte sett särskilt mycket spännande produkter, säger han.

Men mässan har ett betydligt större värde för honom än produkterna som visas i montrarna. Han uppskattar möjligheten att umgås med branschfolk och det gynnas av den nya lokalen.

– Det är mer ombonat än på Münchenbryggeriet, känns lite ’loungigt’ och den mindre ytan gör att det är mer liv i montrarna, säger han.

Callisto hittar inget spännande

Andreas Svanberg, Callisto Ringupp
Andreas Svanberg, Callisto, en del av Ringup-kedjan.

Vi fångar Andreas Svanberg vid LG-montern. Han kommer från återförsäljaren Callisto som ingår i Ringup-kedjan. Han håller med Conny om att mässan har vunnit mycket på flytten från Münchenbryggeriet, och liksom Conny har han heller inte sett några produkter som är värda att skriva hem om.

Annars är det just det han är här för i första hand, att hitta nyheter.

– Man har ju inte alltid tid att ta reda på sån’t själv alla gånger. Här är ju mycket samlat under ett tak.

Att han ännu inte har hittat några särskilt spännande nyheter tycks inte bekomma honom. Han uppskattar också möjligheten att träffa andra, och inte minst att få vara värd för de kunder han har med sig i det här mobileldoradot.

Antennleverantör Ingram Micros färskaste

Den leverantör som torde vara allra färskast på den här mässan är Smarteq Wireless. Vice vd Martin Romonowski berättar att deras distributionsavtal med Ingram Micro Mobility börjar gälla den första april, alltså om tio dagar. De går sedan tidigare med 20:20 Mobile och finns hos återförsäljare som Kjell & Co, Dustin och Mediamarkt. Men nu siktar man alltså på att utöka sin kanalnärvaro ytterligare.

Martin Romonowski Smarteq
Martin Romonowski på Smarteq visar upp en antenn för mobilt bredband.

– Det finns ett stort intresse från återförsäljare för våra produkter, eftersom många slutanvändare har problem med dålig signal i sitt mobila bredband. Våra antenner löser det, lovar han.

Hur som helst har både återförsäljare och slutkunder besökt montern och han har exempelvis redan bokat ett möte med Euronics.

– Det är fantastiskt att vi kan nå både återförsäljare och slutkunder på samma mässa, det brukar ju vara antingen eller, säger han.

Post Comment