Partner om Fortinets Meru-köp: ”Det ökar vår konkurrenskraft”

Jan Lindblom, Netsecure
Jan Lindblom, vd Netsecure.

Säkerhetsleverantören Fortinet köper Meru, meddelade bolaget i går. Syftet är att ytterligare stärka satsningen mot enterprise och man ser även fram emot att kunna agera på wifi-marknaden som enligt dem själva är värd fem miljarder dollar. Partnern Netsecure med vd Jan Lindblom – tidigare Sverigechef på Fortinet – applåderar.

Förvärvet har delvis drivits fram av BYOD-trenden som skapar stor säkerhetsmässiga utmaningar i företagens nätverk. Jan Lindblom, tidigare Sverige-chef på Fortinet och nu vd på partnern Netsecure, ser positivt på nyheten.

– Det har funnits en liten lucka tidigare när det gäller större wirelessnät. Den täpps igen nu. Dessutom får man ju in många referenskunder som gynnar försäljningen, säger han.

Säkerheten flyttas närmare användarna

Uppköpet innebär att nätsäkerheten flyttas längre ut mot accesspunkterna och användarna, vilket också ligger helt i linje med den ambition Netsecure har, förklarar Jan Lindblom.

Det nya, starkare Fortinet – som han ser det – ger dem också bättre möjligheter att konkurrera med exempelvis HP-Aruba tror han.

Ser du några risker med förvärvet?

– Det skulle i så fall vara det vanliga vid den här typen av uppköp, hur bra man lyckas integrera de två delarna, och att man tappar lite av det fokus som krävs. Men Fortinet har ju gjort flera uppköp av teknologier tidigare och lyckats bra så jag tror inte att det är någon risk egentligen.

En annan potentiell risk är att konkurrensen bland partner ökar, eftersom de blir fler. Men även det ser han snarast som en teoretisk risk, eftersom erbjudandet blir så pass mycket starkare och marknaden därmed växer, främst mot större wirelessnät.

IT-Kanalen har inte lyckats nå Merus nordenchef Annika Broberg annat än för en mycket kort kommentar: ”det här är väldigt positivt för Meru”.

 

Post Comment