PE-förvärvade IT Gården bäddar för expansion genom nyckelrekryteringar
Hem Nyheter PE-förvärvade IT Gården bäddar för expansion genom nyckelrekryteringar

PE-förvärvade IT Gården bäddar för expansion genom nyckelrekryteringar

Publicerat av: Redaktionen

Under 2017 och 2018 har flertalet nyckelrekryteringar genomförts hos Skånebaserade IT Gården.

PE-förvärvade IT Gården bäddar för expansion genom nyckelrekryteringar 3Rekryteringarna stärker marknadsnärvaron i södra Sverige och är en del av företagets expansionsstrategi, med molntjänster och drift i fokus. 2017 förvärvades IT Gården av Private Equity-bolaget Norvestor, vilket bidragit till ökad branschkunskap men också ställt högre krav på IT Gårdens tillväxt och expansion. Utöver tillväxt syftar nyckelrekryteringarna till att skapa förutsättningar att vidareutveckla medarbetare och ytterligare stärka relationen till existerande kunder och partners.

Per-Arne Sandström tillträder 3 april 2018 för att axla rollen som Försäljningschef.

Per-Arne har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom IT- och tekniksektorn, senast som Marknads-/Försäljningsansvarig och delägare på Alliero. Dessförinnan har han varit delaktig i att starta och driva IT företag som Avansys och Consellor. Avansys som sedermera såldes till Cygate.

”IT Gården har en enorm potential och är ett spännande bolag i en bransch under kraftig förändring. Om vi är proaktiva och handlingskraftiga kommer det finnas enorma möjligheter att ytterligare stärka vår position inom försäljning och marknad. Jag har höga ambitioner och aggressiva mål, och med över 30 års erfarenhet i branschen, är jag övertygad att vi den närmsta tiden kommer fortsätta ta viktiga marknadsandelar.” säger Per-Arne Sandström.

Anders R Nilsson tillträdde som CFO under 2017.

Innan Anders tog sig an rollen som IT Gårdens CFO kom han närmast från motsvarande position på e-handelsföretaget Skånska Byggvaror, ett av Sveriges mest expansiva och framgångsrika e-handelsföretag inom byggvaror. Han har dessförinnan varit CFO på företag som Össur Nordic och Netrevelation och har dessutom arbetat som revisor på PwC. Anders har en gedigen erfarenhet från tillväxtföretag och har en förmåga att se möjligheter och hitta nycklarna för att öka omsättningen och förbättra resultat.

”Under 2017 har vi tillsammans med våra nya ägare Norvestor arbetat intensivt för att förbereda IT Gården för nästa steg i utvecklingen. Vi har strukturerat om bolaget samt organiserat om vår drift och kundsupport för ökad tillgänglighet. Vi har öppnat ett nytt kontor i Malmö för att attrahera de skarpaste IT-stjärnorna och arbetar just nu med att skapa den bästa onboarding-upplevelsen för våra nya kunder. Vi är samtidigt måna om att behålla vår fantastiska kultur, höga trivsel och starka servicekänsla mot kund. IT Gården är väl positionerat för att kunna ge våra befintliga och nya kunder en IT-upplevelse i världsklass.” säger Anders R Nilsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>