Pedab ny distributör av Clavister för norra Europa

Pedab, en av nordens största distributör av IT-infrastruktur och mjukvarulösningar, utökar sin produktportfölj med Clavister för att kunna leverera säkerhet till kunder i Skandinavien, Baltikum och Frankrike.

Pedab ny distributör av Clavister för norra Europa 1
John Vestberg, vd Clavister.

Örnsköldsvik, Sverige. 9 juli 2018. Clavister, en ledande leverantör av högpresterande IT-säkerhetslösningar, meddelar idag att man ingått ett distributörsavtal med nordiska Pedab som kommer att erbjuda Clavisters lösningar via sina återförsäljare och som en integrerad lösning i Pedab Managed Security Services.

Pedab kommer att distribuera Clavisters högpresterande säkerhetslösningar via återförsäljare och kunder i Norden, Baltikum samt Frankrike. Pedabs väletablerade återförsäljarnätverk i regionen passar väl in i Clavisters expansionsstrategi.

– Clavister är ett utmärkt komplement till vårt produktsortiment som vi erbjuder våra återförsäljare och deras kunder. Våra kunder efterfrågar förstklassiga säkerhetslösningar för företag och söker ständigt nya och och innovativa lösningar. Då Clavister är en av Europas mest intressanta leverantörer av nätverkssäkerhetslösningar ser vi nu att vi kan erbjuda våra kunder det de efterfrågar, säger Roger Ison-Haug, Cybersecurity Practice Lead på Pedab.

Pedab menar att fördelarna med Clavister är många. Det snåla resursanvändandet hos produkterna liksom den proprietära programvaran som gör att man undviker många av de säkerhetsproblem som annars kan uppkomma vid omfattande användning av källkod från tredje part är några av de fördelar som nämns.

Därtill bidrar ny amerikansk lagstiftning såsom “US Cloud Act” till att europeiska leverantörer blir än mer attraktiva och för svenska Clavister är detta såklart en stor fördel.

– Genom att utöka vår kanal med en ny distributör får fler och fler återförsäljare chansen att sälja Clavister och ger oss möjlighet att ytterligare ta större marknadsandelar. Vi ser Pedab som en distributör som verkligen har passion för säkerhet och kommer aktivt att engagera sina återförsäljare att erbjuda Clavister som ett alternativ till andra leverantörer, säger John Vestberg, vd Clavister.