Symantec presenterar ny integrerad säkerhetslösning
Hem Reportage Symantec-partner: ”Pelle är min guru”

Symantec-partner: ”Pelle är min guru”

Publicerat av: Redaktionen

Under Symantecs kund- och partnerevent Run Business Run den 6 februari var det många som tog chansen att lära sig mer om leverantörens fokusområden, deras syn på trender och på framtiden, något som framför allt EMEA-CTO:n Darren Thomson talade om vid dagens början.

Läs även: Symantec skärper partnerfokus – tekniken sätts i baksätet

Evenamanget hade lockat ett 100-tal personer, främst från slutkunder men också några från partner.

IT-Kanalen träffade några av dem.

I den stora mingelhallen stod Pernilla Ulfshagen från Atea i Malmö strax för klockan nio och väntade på att hela evenemanget skulle dra igång. Hon själv hade redan varit igång i flera timmar, eftersom hon var tvungen att ta ett tidigt morgonflyg från Malmö, för att hinna hit.

Men av någon trötthet märktes intet.

Pernilla Ulfshagen, Atea.

Pernilla Ulfshagen, Atea.

Varför är du här idag?
– För att jag vill lyssna på hur Symantec ser på framtiden, vad som är på gång från dem. Höra hur trenderna går och så.

Vilka spår är du mest intresserad av?
– Jag kommer att följa Per Hellqvist hela dagen. Pelle är min guru och jag jättehöga förväntningar. Han kan nog leverera, han gör det så vardagligt bra, beskriver alla vardagliga utmaningar.

Hur skulle du beskriva Symantec som partner?
– De är riktigt bra. Jag är ett av deras funded heads. Det innebär att Symantec satsar lite extra på en partner och en person hos partnern.

Har du hört talas om det nya partnerprogrammet som kommer att lanseras i april? Som bland annat innebär att de ska satsa mer på ett färre antal partners, väldigt kort.
– Nej, men det låter härligt.

Så du ser fram emot förändringen, att de mest engagerade partnerna ska få ännu mer uppmärksamhet?
– Nej, vi får nog den attention vi behöver. Så jag känner inte att de kan bli bättre.

Man får lätt intrycket att det bara är de partner med mest positiva omdömen om Symantec som har kommit hit idag. I kaffepausen efter Darren Thomsons tal om Symantecs strategi och visioner träffar vi Mikael Danielsson från Atea Dalarna, Borlänge-kontoret. Han är kundansvarig för SSAB och är här med dem.

Mikael Danielsson, Atea

Mikael Danielsson, Atea.

Vad har du för förväntningar på dagen?
– Att få se lite nyheter och att de triggar de investeringar våra kunder har gjort, så att de känner sig trygga i valet av leverantör.

Några reflektioner på Darren Thomsons tal?
– Det var intressant. Kanske inte direkt några stora nyheter, men det är kul att höra hans visioner och tankar om vart Symantec är på väg. Men det var nog inget som stod ut särskilt.

Hur skulle du beskriva Symantec ur ett partnerperspektiv?
– Jag har jobbat med dem i fyra år och de är en bra, trygg partner med en bra produktportfölj.

Har de några svagheter som du ser det?
– Nej det kan jag inte säga. De har stöttat mig i alla lägen, på både backup- och säkerhetssidan. Vårt kontor har valt att gå nästan all-in med Symantec inom det segmentet. Det gör att vi kan deras produkter väl och det ger en trygghet hos våra kunder.

Ser du några områden där de skulle kunna bli bättre?
– Det kan de säkert bli, men jag kan inte peka på något.

Hur ser det ut marginalmässigt?
– Det är bra, vi får en bra del av kakan och har ett bra samarbete. De ställer upp med teknisk expertis och är lätta att få prata med.

Idel positiva tongångar alltså. Vi är förvisso inte här för att svartmåla någon, men det vore onekligen intressant med lite kritik. Kanske att Patrik Gyllhamn på Zitac Consulting i Göteborg kan lyfta några förbättringsområden?

Patrik Gyllhamn, Zitac Consulting.

Patrik Gyllhamn, Zitac Consulting.

– Nej, jag är ny på företaget och har därmed inte så stor erfarenhet av dem. Det är lite därför jag är här idag, för att lära mig mer om deras produkter och deras satsningsområden, säger han.

Hur mycket jobbar ni med Symantec?
– Mycket, det är en av våra viktigaste partners.

Vad förväntar du dig att få ut av dagen?
– Eftersom jag är ny hoppas jag kunna knyta lite närmare kontakt med Symantec-folk och lära mig mer om vilka deras satsningsområden är.

Vad tycker du om Darren Thomsons tal?
– Jag tycker det var bra och uppskattar att han pekade på närheten till partner. Det är liksom a och o. Det måste vara lätt att göra affärer och man måste fokusera gemensamt.

Vad ser du fram emot mest 2014?
– Jag gillar mobilitet. Det är spännande, hur man hanterar säkerhet och mobilitet och mobila tjänster i stort.

Läs mer

Symantec skärper partnerfokus – tekniken sätts i baksätet

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>