Danska Penneo växer så det knakar
Hem Säkerhet Penneo växer så det knakar

Penneo växer så det knakar

Publicerat av: Redaktionen

Dokumentsigneringsföretaget Penneos halvårsrapport visar en omsättningstillväxt på 33 procent jämfört med föregående år.

Utöver en förväntad fortsatt tillväxt på befintliga marknader är företaget mitt uppe i en expansion utanför Skandinavien.

Navet i satsningen är att höja säkerhetsnivån för deras tjänster inom digital signering.

Danska Penneo, som börsnoterades på Köpenhamnsbörsen tidigare i år, grundades ursprungligen i syfte att hjälpa företag med digital dokumentsignering och digitalisering av arbetsflöden. Idag har företaget en rad olika lösningar som automatiserar arbetsrutiner inom exempelvis anti-penningtvätt (AML), kundkännedom (KYC) och avtalssignering. För närvarande används produkterna främst av bolag i Skandinavien, och nästa steg att ta klivet ut i Europa.

Danska Penneo växer så det knakarI slutet av augusti presenterades Penneos halvårsrapport som jämfört med samma period föregående år redovisade en 33-procentig tillväxt av det centrala ARR-måttet till 64 miljoner DKK. Måttet visar de årligen återkommande intäkterna från kontrakterade prenumerationstjänster som utgör merparten av omsättningen.

Av nettotillväxten på 16 MDKK kom drygt hälften, 9 MDKK, från nya kunder. Resultatet (EBITDA) var negativt (-10 MDKK) till följd av planerade investeringar, något som i och med företagets fortsatta expansion förväntas även kommande år.

Under andra halvåret i år kommer vi fortsätta med våra planerade investeringar i tillväxt för vår sälj- och utvecklingsorganisation. Detta kommer lägga grunden för vår att fortsätta växa även 2023. Dessutom kommer vi fortsätta rulla ut Penneo KYC till revisorer och redovisningsanställda i Norden, säger Christian Stendevad, vd på Penneo.

Företagets kärnområde elektronisk signering regleras av EU-förordningen eIDAS med tre olika säkerhetsnivåer, av vilka Penneo idag erbjuder den medelhöga AES (Advanced Electronic Signatures). Som ett led i Europa-satsningen arbetar företaget nu för att uppdatera plattformen till den högsta säkerhetsnivån QES (Qualified Electronic Signatures), vilket placerar bolaget på EU:s förtroendelista. Detta skulle medföra betydelsefulla konkurrensfördelar för Penneo i sitt viktiga kundsegment revision- och redovisningsföretag. Utifrån detta tillväxtscenario prognostiserar bolaget att tillväxten kommer att vara minst lika stor nästa år.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00