Partnerkrav växer när HP Enterprise ökar farten
Hem Reportage Personalförändringar inom Hewlett Packard Enterprise

Personalförändringar inom Hewlett Packard Enterprise

Publicerat av: Redaktionen

Efter cirka två decennier inom HP och de senaste 5,5 åren som VD för HP Sverige och Hewlett Packard Enterprise så väljer Kjell Ahlzen att byta arbetsgivare.

Kjell Ahlzen Sverige HPE

Kjell Ahlzen Sverige HPE

Från den 1:a juni så träder Kjell in som Sverigechef för Salesforce, ett företag som erbjuder en av marknadens bästa plattformslösningar vilka hjälper företag att kommunicera med sina kunder på helt nya sätt.

  • Jag blev kontaktad av Salesforce tidigare i år och har sedan tidigare varit imponerad av den resa företaget har gjort på en förhållandevis kort tid, säger Kjell Ahlzen.
  • Företaget står för lite av den tredje vågen av IT där man via applikationer för försäljning, service, marknad och analys gör vägen till framgång för sina kunder både snabbare och enklare.

Trots att det handlar om ett nytt företag så är inte konceptet nytt för Kjell som redan i nuvarande roll på HPE använder lösningar från Salesforce, dessutom så har de båda företagen flera gemensamma partners eller kunder som exempelvis Deloitte.

  • Vi ser ett skifte – från Legacy IT till Hybrid IT,  där bolagen bygger ochproducerar sin egen IT, men också köper tjänsten som Software as a Service, SaaS.  Det tror jag på, säger Kjell.

Det är även en framtid som vi kunnat se växa kraftigt under senaste åren med allt fler ”As a Service” lösningar på marknaden.

Vem som ska efterträda Kjell på HPE är i skrivandes stund inte klart men rekryteringsprocessen är i full gång. Vi på IT-Kanalen önskar Kjell Ahlzen lycka till i sin nya roll och det ska bli mycket spännande att följa både Kjell och Salesforce framtida, gemensamma, utveckling.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>