Pionjären VMware bryter ny mark
Hem Reportage Pionjären VMware bryter ny mark

Pionjären VMware bryter ny mark

Publicerat av: Redaktionen

VMware visade världen hur man utnyttjar en server av plast och kisel på bästa sätt. Nu vill de göra om tricket med lagring, nätverk och snart hela datahallen. Och det ställer högre krav på dig som partner.

De har onekligen en särställning inte bara i branschen utan också i många datahallar. VMware är bolaget som visade världen hur man hanterar en fysisk server. Nämligen inte alls. Den fysiska servern fick med leverantörens teknik finna sig i att vara en högst utbytbar plattform för en hög virtuella servrar.

Så skapades högre effektivitet, högre nyttjandegrad, enklare hantering. Förutsättningar för en flexiblare it-miljö som i sin tur kunde erbjuda användarna i en organisation nya tjänster på ett sätt som inte varit möjligt tidigare och som idag närmast är en förutsättning för det vi kallar molnet.

Vill vidare

Idag är servervirtualisering snarast en hygienfaktor. Nu vill VMware vidare. Och göra om tricket att flytta bort funktionen från hårdvaran också inom lagring, nätverk och säkerhet.

Pionjären VMware bryter ny mark

Per Gustafsson, Sverige-chef hos VMware.

Nyligen lanserade leverantören ett nytt partnerprogram som ska återspegla de växande, allt bredare ambitionerna. Tanken är dels att göra det enklare för en partner att specialisera sig inom enskilda områden, dels att locka nya partner. Per Gustafsson, Sverige-chef hos leverantören:

– Historiskt har ju vi haft huvuddelen av våra partners runt servervirtualisering och kringliggande tjänster. När vi nu har ambitionen att bredda vårt erbjudande och inkludera storage, nätverk och säkerhet krävs nya kompetenser. Och olika bolag har sin historia och vi måste kunna attrahera partner som har varit och är fokuserade på nätverk. Motsvarande gäller också inom säkerhet och storage.

Vill nå andra typer

Många av de partner som de vill jobba med är samma som tidigare, men med det nya partnerprogrammet vill man nå andra grupperingar hos dem, som arbetar just inom nätverk, lagring och säkerhet.

– Det här är ett sätt att öppna upp och säga att man kan engagera sig som partner med VMware med specialområden som exempelvis storage eller nätverk, säger Per Gustafsson.

– Och så kan man bli en värdefull partner och nå en hög relation med oss, som ger kommersiella villkor och tillgång till utbildning, baserat på deras affärsidé eller målmarknad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>