Pionjären VMware bryter ny mark
Hem Reportage Pionjären VMware bryter ny mark

Pionjären VMware bryter ny mark

Publicerat av: Redaktionen

VMware visade världen hur man utnyttjar en server av plast och kisel på bästa sätt. Nu vill de göra om tricket med lagring, nätverk och snart hela datahallen. Och det ställer högre krav på dig som partner.
Forts. fr. föreg. sida

Per Gustafsson, VMware

Per Gustafsson, Sverige-chef hos VMware.

Per Gustafsson säger att de vill vända lite på synsättet. Nu handlar det inte om att skapa partnerskap utifrån deras eget perspektiv och säga att ”nu blir vi bredare och bredare, nu får ni bygga på här”.

– Vi gör en förändring som i stället utgår från partnerns roll och strategi på marknaden.

”Nya konceptet mer en vision”

Mats Johansson, vd på VMware-partnern RTS (Real Time Services) ser positivt på leverantörens utveckling. Han snarast hyllar dem och säger att deras främsta fördel varit och alltjämt är att de levererar ”en mycket stabil plattform och har satt kvalitet i första rummet”. Inte illa. Han uppskattar också att de lyckats driva marknaden med nya lösningar och koncept.

Hur uppfattar du deras erbjudande kring nätverksvirtualisering?

– Det är mycket intressant men i dagsläget är det för de flesta företagen mer en vision att förbereda sig inför. Det som är mest intressant just nu är att virtualisera datalagringen och automatisera datacentret. Nätverket kommer som nästa stora steg, säger han.

Det är alltså inom lagring Mats ser den största efterfrågan just nu. Och det rimmar förvisso väl med VMwares ambitioner och planer. Nyligen lanserade de en ny plattform för lagringsvirtualisering, Virtual SAN. Och även om det är långt ifrån något nytt koncept i branschen, och något som finns från flera andra leverantörer, har VMware en fördel tror Per Gustafsson, i och med att många redan kör använder deras lösning Vsphere för sin servervirtualisering.

Ateas Annika Gustad är ansvarig för integratörens strategiska partner, bland andra VMware. Hon ser leverantörens intåg på marknaden för nätverksvirtualisering som både nödvändigt och lovande.

– VMware driver ju helt klart på den här utvecklingen och det är nog delvis för att man fått påtryckningar från sina kunder som vill ha en helautomatiserad miljö. Det enda sättet att bygga det på är att ta med nätverket, säger hon.

– Och när ingen annan har gjort det har man själv gått in, också för att driva marknad.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>