Piteå appen upphör att fungera i december månad
Hem Nyheter Piteå appen upphör att fungera i december månad

Piteå appen upphör att fungera i december månad

Publicerat av: Redaktionen

Anledningen är att appen blivit föråldrat och inte uppfyller inte de nya lagkrav om tillgänglighet som gäller för appar från juni 2021.

Piteå appen har i huvudsak fungerat som en ”inkastare” till pitea.se och andra webbsidor.

Appen har också haft få användare i förhållande till kommunens webbplats pitea.se.

Piteå appen upphör att fungera i december månad– Att behålla appen som den ser ut idag är inget alternativ, eftersom vi måste uppfylla lagkraven. Att utveckla appen skulle innebära en stor investering som vi saknar medel för, säger Jeanette Ögren Viklund, kommunikationschef på Piteå kommun.

Pitea.se hade under 2021 fram till den 6 september i år 1,3 miljoner unika besökare att jämföra med Piteå appen som haft drygt 5000 besökare under samma period. pitea.se/invanare listar vi de mest populära sidorna, aktuellt och nyheter för att det ska vara enkelt att hitta.

Pitea.se är idag både responsiv – det vill säga känner av vilken skärmstorlek som används och anpassar sig därefter- och uppfyller tillgänglighetskraven.

Pitea.se är vår huvudkanal och det är den vi satsar på. Faktum är att Pitea.se ligger högt i ratingen på webbkvalitet, vi ligger i topp tre i kommunsverige. Det är något vi är väldigt stolta över, säger Jeanette Ögren Viklund, kommunikationschef på Piteå kommun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>