Plantronics uppgraderar kvaliteten på små mötesrum med Polycom Studio

Plantronics gjorde i veckan entré på marknaden för små mötesrum med en ny plug-and-play-lösning – Polycom Studio.

Plantronics uppgraderar kvaliteten på små mötesrum med Polycom Studio 1Alla företag som använder PC eller Mac för videokonferenser med tjänster som Zoom, Microsoft Teams, Skype för företag, Google Meet, Cisco Webex eller Amazon Chime kan nu förbättra sina mötesupplevelser med Polycoms toppklassiga ljud- och videotekniker förpackat i en enda USB-enhet.

Dagens kontorslandskap, där öppna ytor och mobilitet är en stor del av vardagen, har resulterat i en explosion av små mötesrum där grupper om 2–6 personer kan komma undan bullret och samarbeta med varandra. Uppskattningsvis finns det 32 miljoner sådana mötesrum, men så lite som två procent har den utrustning som krävs för videokonferenser, vilket blir allt viktigare för den mobila arbetskraften. Med de ljud- och videotekniker som finns i Polycom Studio, kan även de minsta utrymmena ge de bästa mötena.

–   Med Polycom Studio kan alla delta i högkvalitativa videokonferenser, säger Joe Burton VD och koncernchef på Plantronics. Polycom Studio är ett viktigt första steg för Plantronics och Polycom i att möta de utmaningar som finns med det moderna kontorets behov.

TV-studio-kvalitet

Genom en enkel USB-anslutning kan vem som helst med PC eller Mac använda Polycom Studio och förbättra upplevelsen av ljud- och videokonferenser. Med sina patenterade tekniker Noiseblock, som filtrerar bort oönskade ljud från mötet, och Aucoustic Fence, som filtrerar bort ljud utanför ett visst område, minskar eller eliminerar Polycom Studio störande buller från kontorsmiljöer. Konferenskameran har även en teknik, Speaker Framing and Tracker, som genom ljud- och ansiktsigenkänning samt en bred 120-graders bildvinkel automatiskt fokuserar på den som aktivt talar, och med 4K-upplösning och 5 gånger elektronisk zoom blir upplevelsen likt kvalitén i en tv-studio.

– Företag runt om i världen har börjat förstå den strategiska betydelsen av små mötesrum. Faktum är att vi förväntar oss att små mötesrum kommer att öka med 15 procent de närmaste 12–24 månaderna, förklarar Ira M. Weinstein, som är chef för analytikerfirman Recon Research. Med Polycom Studio kan Polycom ta med sig decennier av erfarenhet av ljud- och kommunikationsteknik till mindre mötesrum och med lägre budgetar. Baserat på de första testerna tror vi att Polycom Studio kommer att uppfylla förväntningarna även hos den mest kräsna användaren av små mötesrum.

Enkel hantering med Polycom Device Management Service

För verksamma inom IT är Polycom Studio väldigt lätt att hantera. Polycom Studio ansluts trådlöst till ett företagsnätverk som tillåter IT-tekniker att hantera enheterna i flera små mötesrum, på ett stort campus eller på kontor runt om i världen. Kunderna kan enkelt hantera sin enhet tillsammans med andra Polycom-enheter via molnet med Polycom Device Management Service för företag eller i lokaler med Polycom RealPresence Manager.